Общество | Вознесенск, 10 Сентября, 2021

Про наших лікарів пишуть. Цикл історій про лікарів Вознесенська

Свежие новости: Про наших лікарів пишуть. Цикл історій про лікарів Вознесенська

«Останній пацієнт, якому я пропонувала пройти безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію та гепатит С швидкими тестами, мав жовтий колір шкіри, погані печінкові та ниркові проби та низький гемоглобін. А ще у нього нещодавно померла дружина з незрозумілих причин, яка була ще зовсім молодою. За цих обставин такий аналіз необхідно зробити для виключення можливих захворювань», — говорить лікар амбулаторії №2, КП «Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Алла Аркадіївна Опалінська. 

- Покладіть маленьку Настусю на столик, я її огляну, – говорить лікар молодій мамі, яка завітала задля отримання направлення на щеплення для піврічної донечки. 
Лікар уважно оглядає маленьку пацієнтку, слухає дихання та серце, заглядає до рота, міряють з медичною сестрою ріст, вагу, робить зовнішній огляд, розпитує мамусю про вигодовування, сон та інше. І щира усмішка не злітає з уст Алли Аркадіївни. А її низький оксамитовий голос заспокоює та просто зачаровує. 
Після закінчення в 1978 році Одеського медичного університету Алла Аркадіївна працювала дільничним лікарем в рідному Вознесенську, а потім їй запропонували пройти додаткове навчання на ендокринолога, тому що місто потребувало такого вузького спеціаліста. «А мені ендокринологія завжди була цікава. От і зараз я працюю на 50% ставки сімейним лікарем, та на 50% — ендокринологом», — розповідає Алла Аркадіївна. Колеги високо оцінюють досвід лікаря, довіряють її висновкам та рекомендаціям, та направляють своїх пацієнтів до неї на консультації. 

Колись наша героїня дуже любила співати і танцювати, а зараз весь вільний час присвячує родині – двом донькам Інні і Юлії, та онукам – Тамарі, яка зараз вчиться на психолога, та Єві, яка живе у Харкові і перейшла до другого класу. Останнього разу відпустку проводила саме у Харкові зі своїми улюбленицями. Тільки говорить, що вже через тиждень відпустки починає думати про роботу та пацієнтів, без яких не уявляє свого життя. 
А мені б дуже хотілось ще почути як Алла Аркадіївна співає своїм глибоким, душевним голосом, бо вона не тільки чудовий лікар, але і в першу чергу така чарівна жінка . 

Джерело: Миколаївський місцевий благодійний фонд "Вихід"

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты