Политика | 17 Августа, 2023

Президент Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних воєнкомів

Свежие новости: Президент Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних воєнкомів Президент Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних воєнкомів

Президент України Володимир Зеленський підписав Указ №491/2023 про кадрові зміни в керівництві воєнкоматів (територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, ТЦК).

Про це повідомляється на сайті Президента України.

Володимир Зеленський ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України, яке прийняли після перевірки керівництва ТЦК на корупцію. Якщо говорити узагальнено, то це рішення передбачає звільнення обласних воєнкомів. Проте в рішенні РНБО Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного просять “прийняти рішення” щодо обласних воєнкомів. Ймовірно, якщо вони підійдуть під описані критерії, є бойовими офіцерами, то можуть залишитися на посаді.

“Рекомендувати Головнокомандувачеві Збройних Сил України прийняти рішення щодо перебування на посадах керівників обласних ТЦК, припинивши практику їх ротацій. Призначати за рекомендаціями командувачів оперативно-тактичних угруповань… на посади керівників обласних ТЦК осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, та за умови проходження ними перевірки СБУ”, - говориться в рішенні СНБО.

Крім того, Офісу Генерального прокурора разом із Національним агентством з питань запобігання корупції та Державним бюро розслідувань наказали вжити у місячний строк додаткових заходів з протидії корупції в ТЦК.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты