Политика | Южноукраинск, 30 Марта, 2018

Президент підписав Указ про відзначення 22-ї річниці Конституції України

Свежие новости: Президент підписав Указ про відзначення 22-ї річниці Конституції України

Президент Петро Порошенко підписав Указ «Про відзначення 22-ї річниці Конституції України».

Глава держави встановив, що Кабінет Міністрів України має розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів із відзначення 22-ї річниці Конституції України, передбачивши, зокрема проведення з нагоди Дня Конституції України у Києві, інших населених пунктах урочистостей за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадськості.

В День Конституції України 28 червня 2018 року заплановано покладання квітів до пам'ятника автору першої української Конституції гетьману Пилипу Орлику у Києві, а в інших населених пунктах - до пам'ятників і пам'ятних знаків видатним діячам українського державотворення.

Указом також передбачено проведення у військових частинах, закладах культури, закладах для дітей та молоді інформаційних, освітніх, культурно-мистецьких, патріотично-виховних заходів, спрямованих на роз'яснення значення норм Конституції України в утвердженні правової держави, а також формування правової культури, виховання громадянської свідомості та поваги до Основного закону України. Крім того, мають бути проведені заходи спрямовані на поширення знань про історію конституціоналізму, організовано за участю Конституційної Комісії у Києві науково-практичну конференцію щодо вдосконалення конституційного регулювання суспільних відносин в Україні, а також тематичні наукові конференції та круглі столи у регіонах держави.

Указ також передбачає сприяння ініціативам громадськості, спрямованим на зміцнення національної єдності та правової держави у контексті відзначення Дня Конституції України.

Міністерство закордонних справ України має організувати проведення закордонними дипломатичними установами України заходів за участю української громадськості за кордоном з нагоди 22-ї річниці Конституції України.

Указ набирає чинності з дня його опублікування.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости