Политика | 25 Октября, 2022

Президент Ізраїлю надасть докази використання Росії іранських дронів в Україні

Свежие новости: Президент Ізраїлю надасть докази використання Росії іранських дронів в Україні

Президент Ізраїлю Іцхак Херцог надасть американським чиновникам на зустрічі у Вашингтоні в середу докази використання Росією іранських безпілотників на війні в Україні.

Президент Ізраїлю приземлився у Вашингтоні у вівторок із коротким візитом, який включає зустріч із президентом США Джо Байденом у середу.

Перед від'їздом він сказав, що найактуальнішою темою на порядку денному буде "іранська загроза, яка дестабілізує не лише Близький Схід, а й увесь світ".

У вівторок офіс Херцога повідомив, що президент Ізраїлю поділиться фотодоказами того, що Росія використала вдосконалені іранські безпілотники у своїх атаках на Україну.

Повідомляється, що співробітники ізраїльської служби безпеки за допомогою візуального аналізу встановили, що фрагменти безпілотників, які були використані в Україні, ідентичні тим, які були розроблені в Ірані.

У заяві стверджується, що "незважаючи на заперечення Ірану та спробу приховати їхнє іранське походження шляхом додавання російських написів", очевидно, що частини безпілотників "ідентичні" іранським.

 

На фотографіях, якими Херцог, як очікується, поділиться з офіційними особами США, зображено іранську модель безпілотника Shahed-136, запущену під час навчань в Ірані в грудні 2021 року, і той самий дрон, збитий під час бойових дій в Україні.

Фотодокази показують, що безпілотники в Україні мають багато однакових характеристик, включаючи їхню структуру, розміри та нумерацію.

"Іран вкотре доводить, що йому не можна довіряти і що в кожному регіоні, де є вбивства, страждання та ненависть, присутній Іран...

Іранська зброя відіграє центральну роль у глобальній дестабілізації, і міжнародне співтовариство має з цього урок, зараз і в майбутньому", - сказав Херцог.

У заяві президента Ізраїлю не уточнювалося, яким посадовим особам США буде представлено передбачувані фотодокази.

Він зустрівся з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, який заявив, що іранські безпілотники викликають "жахливі" наслідки в Україні.

На зустрічі Херцог сказав, що він "більше розкриватиме той факт, що іранська зброя використовується проти цивільного населення в Україні".

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости