Криминал | 14 Июля, 2022

Постачальника військової амуніції та продуктів для ЗСУ підозрюють у привласненні ₴43 мільйонів

Свежие новости: Постачальника військової амуніції та продуктів для ЗСУ підозрюють у привласненні ₴43 мільйонів

Слідчі Нацполіції повідомили злочинну групу про підозру у присвоєнні 43 мільйонів гривень при закупівлі товарів для потреб ЗСУ.

Про це повідомили у Національній поліції України.

У ході досудового розслідування було встановлено, що директор суб'єкта господарської діяльності уклав кілька договорів із Міністерством оборони України щодо закупівлі товарів військового призначення. Зокрема, захисної амуніції, форменого одягу та взуття, а також харчових наборів. Проте більшу частину отриманих коштів фігурант та два його спільники перераховували на рахунки фізичних осіб-підприємців як оплату за юридично-консультаційні послуги.

Для приховування злочинних дій зловмисники вносили до офіційних документів завищену вартість замовлення на товари військового призначення. За такою схемою протягом двох місяців зловмисники привласнили 43 мільйони гривень.

Слідчі ДСУ Нацполіції директору суб'єкта господарської діяльності та двом його спільникам оголосили підозри. Злочинній групі інкримінується вчинення злочинів, передбачених частиною 5 статті 191 («Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем»), частини 3 статті 209 («Легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом») Кримінального кодексу.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Крім того, для відшкодування завданих збитків накладено арешт на рахунки та корпоративні права осіб та підприємств, задіяних у злочинній схемі.

Наразі проводяться слідчі та процесуальні дії щодо документування фактів скоєння зазначеними фігурантами кримінальних правопорушень при виконанні укладених з Міністерством оборони України договорів на загальну суму 1,7 мільярда гривень.

Оперативний супровід у кримінальному провадженні здійснюють працівники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты