Общество | Южноукраинск, 18 Июля, 2017

Послуги комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська»

Свежие новости: Послуги комунального закладу «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська»

Комунальний заклад «Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська» створено для надання соціальних послуг громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги за місцем проживання/перебування в умовах тимчасового або денного перебування.

З початку 2017 року працівниками територіального центру виявлено 3849 осіб, які потребували соціального обслуговування, що на 2487 осіб більше, ніж за відповідний період минулого року. Усім громадянам надано різні види соціальних послуг.

У територіальному центрі працює 4 відділення: відділення соціальної допомоги вдома, відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги, відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг, відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів.

У відділенні соціальної допомоги вдома протягом звітного року обслужено 124 потребуючих допомоги одиноких і самотньо проживаючих громадянина похилого віку та інвалідів, з них 19 особам – платно. 9 осіб звільнено від оплати за обслуговування за рішенням комісії з питань звільнення окремих категорій громадян від оплати за соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) комунальним закладом „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська”.

У відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги надано послуг 3894 особам, які потребували соціальної допомоги, у тому числі 45 осіб навчалися в „Університеті третього віку” на факультеті комп’ютерної грамотності та медико-валеологіному факультеті. Перукарські послуги надаються двома перукарями у соціальній перукарні та вдома. З початку 2017 року перукарських послуг надано         858 особам.

З січня 2017 року у відділенні організації надання адресної натуральної та грошової допомоги започатковано послугу з ремонту взуття. З початку року послуги отримали 106 осіб.

З 01.06.2017 до комунального закладу "Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська передано автомобіль Соболь, який пристосовано до використання для інвалідів-візочників. Надано послуг 35 особам.

Також на відділення організації надання адресної натуральної та грошової допомоги покладено обов’язки з виконання окремих напрямків міської комплексної Програми „Турбота”.

Відділенням оздоровчо-реабілітаційних обслужено 150 громадян міста. Підопічних відділення забезпечено триразовим харчуванням, організовано відпочинок та дозвілля (лекції лікарів, лекції працівників установ, концертні програми, засідання тематичних клубів, пісенні та літературні вечори, відвідування музею, міського пляжу), забезпечено надання профілактично-оздоровчих послуг. Відділення оздоровчо-реабілітаційних послуг має особливий попит серед южноукраїнців похилого віку. Вони у відділенні оздоровлюються та проходять реабілітацію після хвороб чи травм.

Протягом І півріччя 2017 року працівники відділення соціальної реабілітації дітей-інвалідів надали реабілітаційні послуги 30 дітям з особливими потребами, які потребували соціальної реабілітації. Діти одержали послуги з соціальної, психологічної та фізичної реабілітації, а також логопедичні та педагогічні послуги. У травні 2017 року було здійснено медичний супровід 6 дітей-інвалідів на базі оздоровчо-реабілітаційного комплексу „Іскра” відокремленого підприємства „Южно-Українська атомна електростанція”.

У квітні 2017 року було відкрито групу денного перебування дітей-інвалідів у відділенні соціальної реабілітації дітей-інвалідів комунального закладу „Територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) м.Южноукраїнська”, яку за відповідний період відвідало 8 дітей-інвалідів. Підопічних групи забезпечено триразовим харчуванням.

Источник: //yu.mk.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты