Политика | 23 Марта, 2024

Помста за Чечню, Сирію та Афганістан: у США назвали причину бійні в РФ, - NYT

Свежие новости: Помста за Чечню, Сирію та Афганістан: у США назвали причину бійні в РФ, - NYT

Аналітик по боротьбі з тероризмом у консалтинговій безпеці Soufan Group Колін Кларк прокоментував масовий розстріл у підмосковному залі "Крокус Сіті Холл".

Він каже, що ІДІЛ останні два роки "був зациклений" на Росії, критикуючи диктатора Володимира Путіна.

Аналітик нагадав, що прихильники ІДІЛ звинувачували кремлівський режим у вбивствах мусульман - у Чечні, Сирії та Афганістані.

У матеріалі уточнюється, що за масовим розстрілом у Підмосков'ї стоїть один із осередків Ісламської держави. Як уточнюють неназвані американські чиновники, у березні США зібрали розвіддані про те, що Ісламська Держава планує теракт у Росії. Члени ІДІЛ активно діють у Росії, повідомив один із американських чиновників.

У свою чергу спецслужби США збирали розвіддані і до березня прийшли до висновку, що "Вілаят Хорасан", афганський осередок ІДІЛ, планує теракт у Москві. За словами представників контртерористичної служби США, після періоду відносного затишшя ІДІЛ знову повернулося до планування атак у Європі. Причому більшість із цих планів було зірвано.

Раніше радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк заявив про те, що Україна не має жодного відношення до стрілянини у підмосковному "Крокус Сіті Холл".

"Щодо подій у московському "Крокус-Сіті" у російському Підмосков'ї, де прямо сьогодні сталася стрілянина, певні терористичні дії з боку невстановлених осіб. Давайте зафіксуємо: Україна абсолютно точно не має жодного відношення до цих подій", - заявив Подоляк у спеціальному відеозверненні.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты