Политика | 7 Января, 2024

Польські фермери завершили блокування кордону на пункті пропуску «Медика – Шегині»

Свежие новости: Польські фермери завершили блокування кордону на пункті пропуску «Медика – Шегині»

Польські фермери завершили блокування кордону на пункті пропуску «Медика – Шегині» та розблокували його. Перед цим уряд Польщі підписав із пікетувальниками угоду про порозуміння.

Як повідомили у Держприкордонслужбі пізно ввечері в суботу, 6 січня, за інформацією від Прикордонної варти Польщі о 21:00 за київським часом акція протесту перед пунктом пропуску «Медика-Шегині» завершилася.

«Оформлення та пропуск через кордон вантажних транспортних засобів у напрямку вʼїзду в Україну здійснюється у звичайному режимі», – повідомили у Держприкордонслужбі.

В установі додали, що зараз на вʼїзд в Україну перед пунктом пропуску «Медика-Шегині» очікують 650 вантажівок. Прикордонники просять водіїв врахувати цю інформацію під час планування міжнародних перевезень.

Воєвода Підкарпатського воєводства Тереза Кубас-Хул повідомила, що буде створено робочу групу з напрацювання змін до законодавства, які відповідатимуть вимогам фермерів. На цей час протест на кордоні буде призупинений.

«Лідер "Ошуканого села", що діє від імені фермерів, каже, що з підписанням угоди протест на прикордонному переході "Медика" призупиняється на час, необхідний для юридичних змін», – наголосила воєвода.

У підписаній фермерами, міністерством сільського господарства та Підкарпатським воєводством угоді зазначено, що міністр сільського господарства і розвитку села приймає до виконання всі три вимоги фермерів: дотації на кукурудзу в розмірі 1 млрд злотих, збільшення кредитування на 2,5 млрд злотих і збереження розміру сільськогосподарського податку на рівні 2023 року.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты