Криминал | Новая Одесса, 9 Сентября, 2019

Поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків та психотропів вартістю понад мільйон гривень

Свежие новости: Поліцейські ліквідували канал постачання наркотиків та психотропів вартістю понад мільйон гривень

Фігуранти угрупування постачали клієнтам замовлення шляхом закладок, ховаючи їх в горіхах. Самі ж отримували поставки, замасковані під поштову доставку товарів з інтернет-магазину. В ході ряду обшуків за місцем мешкання, в автомобілі та на квартирі-складі правоохоронці вилучили у зловмисників понад кілограм амфетаміну, 150 підготовлених закладок, півтори сотні пігулок екстазі, 77 марок ЛСД, канабіс, солі, біля одного кілограму прекурсорів інші наркотичні речовини, а також банківські картки та грошові кошти.

6 вересня слідчі та оперативники Новоодеського відділу поліції, Управління карного розшуку ГУНП з декількома екіпажами патрульної поліції , під процесуальним керівництвом Новоодеського відділу Вознесенської місцевої прокуратури затримали 30-річного мешканця Нової Одеси та його 20-річного товариша з Миколаєва саме під час розкладання закладок в обласному центрі.

Зловмисники розфасовували психотропи та наркотики у поліетиленові пакети або маскували під справжній горіх, потім розвозили по місцях, які попередньо оговорювали з клієнтами. З Миколаєва чоловіки мали їхати далі – у Нову Одесу, проте їхнім планам завадили правоохоронці.

У ході слідчо-оперативних заходів з’ясувалось, що ділки співпрацювали з 18-річною дівчиною, яка й постачала їм товар для подальшого збуту, а вона отримувала наркотичні засоби та психотропні речовини партіями через інтернет.

Спільницю викрили оперативники разом із співробітниками роти поліції особливого призначення 8 вересня у Миколаєві. Під час проведення слідчих дій стало відомо про квартиру-склад у Заводському районі міста, яку вона спеціально винаймала для зберігання небезпечного товару.

Після обшуку у домоволодінні дівчина добровільно із правоохоронцями прийшла у поштове відділення за замовленням та отримала посилку із рекламними наклейками та пакетами для фасування, а також іншими наркоречовинами, а амфетамін знаходився прямо у банці з фарбою.

Наразі двох фігурантів слідчі затримали в порядку ст. 208 КПК України, стосовно дівчини тривають процесуальні дії. Затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 311 Кримінального кодексу України «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання прекурсорів». Санкція інкримінованої статті передбачає до восьми років ув’язнення з конфіскацією майна.

Новоодеським районним судом мешканцю м. Нова Одеса обрано запобіжній захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі 70 тисяч гривень.

Триває розслідування, під час якого поліцейські встановлюватимуть шляхи надходження наркотиків та психотропів зловмисникам, а також усіх причетних до вказаного злочину осіб. За результатами проведених слідчих дій та експертиз буде вирішено питання щодо додаткової кваліфікації.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости