Политика | Южноукраинск, 9 Июля, 2019

По 131 округу до Верховної ради балотується сепаратист-колаборант Валерій Колесніков

Свежие новости: По 131 округу до Верховної ради балотується сепаратист-колаборант Валерій Колесніков

Нинішній кандидат у нардепи по 131-му округу Миколаївщини Валерій Колесніков є членом політичної партії «Опозиційна платформа – За життя», хоча ще до грудня минулого року представляв партію «Українське об’єднання патріотів – УКРОП». Але підтримавши на минулих президентських виборах Юрія Бойка, южноукраїнський «УКРОПівець» позбувся членства в партії.

у 2014-2015 роках, коли Російська Федерація розпочала широкомасштабні військові дії проти України, активно працював та допомагав окупантам у Криму. При закритих реєстрах України за два роки він продав всю свою техніку та по російському паспорту придбав нерухомість (квартиру) на території того ж анексованого Кримського півострову.

Щодо дій Колеснікова В.В. Службою Безпеки України було внесено дані до Реєстру досудових розслідувань №22016150000000049 за ч. 1 ст.109 КК України та на теперішній час здійснюється досудове розслідування слідчим підрозділом регіонального органу СБУ в рамках кримінального провадження.

Куди дивиться ЦВК, коли надає можливість сепаратистам та колаборантам йти у владу?

У 2018 році депутат обласної ради Колесніков В.В. пересікає лінію розмежування на Донбасі та їде у Донецьк на похорони племінника, який загинув, воюючи на боці ДНР. У Донецьку у Колеснікова у власності також є нерухомість. Після повернення друкує в южноукраїнській газеті «КОНТАКТ» обвинувачення на адресу героїв-воїнів АТО, звинувачуючи їх у загибелі племінника та обстрілах з боку ЗСУ по мирним мешканцям Донецька.

Це далеко не повний перелік скандальних ситуацій, в котрі потрапляв кандидат у нардепи Колесніков.

Як вдалося з’ясувати колегам-журналістам з Центру журналістських розслідувань,  незважаючи на те, що в декларації кандидата в нардепи немає абсолютно ніякого майна – у ній вказані лише грошові кошти – 150 тисяч гривень, розміщених на банківському рахунку, 17,4 тисячі гривень доходу від підприємницької діяльності, 42 тисячі пенсії і 18 тисяч гривень відсотків від депозиту – інформація про нерухомість кандидата і членів його сім'ї є в реєстрі прав на нерухоме майно.

Так, Валерій Колесніков є власником комплексу автосервісу в селі Панкратова на Миколаївщині. Майно площею в 215 квадратів належить йому ще з 2004 року і, за даними з держреєстру, коштує понад мільйон гривень. У той же час його дружина Людмила, яка також не зазначена в декларації, володіє будинком в Южноукраїнську, загальною площею на 487 кв. м. Будинок належить Людмилі Колеснікової з 2012 року, однак жодної згадки про нього в декларації самого кандидата немає.

Крім того, в 2008 році Людмила Колеснікова приватизувала квартиру в Миколаєві на 55,9 квадратів, яка раніше перебувала в міській комунальній власності. У 2016 році власником квартири став якийсь Андрій Хорунжий, який зараз працює головним спеціалістом в управлінні казначейської служби Миколаївської області. При цьому в декларації Валерія Колесникова за 2016 рік немає інформації ні про квартиру, ні про кошти, отримані від її продажу.

Згідно з даними реєстру юридичних осіб, Валерій Колесніков з 2012 року є бенефіціаром ТОВ "Євро-Октан", яке займається продажем палива. Директором фірми значиться дружина кандидата в нардепи. Як і решта своє майно, компанію кандидат також приховав від декларування.

Немає в його декларації жодної згадки і про транспортні засоби. Схоже, депутат обласної ради завжди ходить пішки.

КУДИ ДИВИТЬСЯ СБУ?

ШАНОВНІ ГРОМАДЯНИ, БУДЬТЕ УВАЖНІ, ОБИРАЮЧИ СВОГО ПРЕДСТАВНИКА У ПАРЛАМЕНТІ!

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости