Общество | Николаев, 14 Сентября, 2019

Платитимуть усі: на Миколаївщині понад 700 жінок мають сплачувати аліменти

Свежие новости: Платитимуть усі: на Миколаївщині понад 700 жінок мають сплачувати аліменти

Про це повідомили у пресслужбі Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області.

Несплата аліментів найчастіше асоціюється з чоловіками, проте боржники є і серед жінок. Так, серед аліменщиків Миколаївщини понад 700 жінок. Про це повідомив начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк.

«Дитині заборгували аліменти! Сказавши таку фразу частіше за все отримаємо коментарі типу - от негідник, покинув дитину на колишню дружину, а сам живе у своє задоволення! Так, більшість боржників з аліментів чоловіки, втім є випадки коли про власних дітей забувають і матері. Зауважу, що процедура стягнення аліментів не залежить від гендеру і не передбачає ніяких пом'якшень для жінок-боржниць. Адже турбота про дитину - це обов'язок ОБОХ батьків. Без виключення!» - відзначив очільник Миколаївської юстиції.

А також наголосив, що Закон для всіх один, тож до боржниць застосовуються ті ж самі обмеження та санкції. Серед них:

  • заборона виїжджати за кордон, керувати автомобілем тощо;
  • штрафні економічні санкції від 20% до 50% від суми боргу;
  • суспільно-корисні роботи;
  • конфіскація та продаж активів майна боржника.

Нагадаємо, протягом 8 місяців 2019 року боржники з аліментів Миколаївщини сплатили майже 2 мільйони гривень штрафу, які були спрямовані безпосередньо дітям і стали своєрідною компенсацією за несвоєчасне отримання ними коштів.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости