Политика | 25 Ноября, 2022

Під час обшуку УПЦ МП на Буковині СБУ виявила російські методички та громадянство Росії у керівництва

Свежие новости: Під час обшуку УПЦ МП на Буковині СБУ виявила російські методички та громадянство Росії у керівництва

Служба безпеки провела обшуки на території Чернівецько-Буковинської єпархії УПЦ МП та виявила документи, що підтверджують наявність у її керівників російського громадянства, методички Москви з проведення служб та величезні партії прокремлівської літератури.

Про це повідомляє СБУ в  Telegram .

"Внаслідок слідчих дій правоохоронці виявили документи, що підтверджують наявність російського громадянства у керівництва єпархіальних структур.

Також викрито листування керівників єпархії зі своїми московськими кураторами, де вони отримують "методички" щодо "особливостей" проведення церковних літургій після повномасштабного вторгнення", - сказано в повідомленні. 

У цих листах представники РПЦ ставили завдання дезінформувати парафіян щодо суспільно-політичної обстановки в Україні та ситуації на фронті. Вони вимагали від священиків УПЦ МП заперечувати збройну агресію Росії, розповідати про нібито утиски "московської церкви" тощо. 

Також СБУ знайшла склади з оптовими партіями прокремлівської літератури, яка вихваляє країну-агресора та закликає підтримувати окупантів. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты