Политика | 18 Июля, 2024

Під час боїв за Кринки зникло безвісти 788 українських військових, - Слідство.Інфо

Свежие новости: Під час боїв за Кринки зникло безвісти 788 українських військових, - Слідство.Інфо

Під час боїв за Кринки Херсонської області на Лівому березі Дніпра зникло безвісти 788 українських військових.

Про це пише видання Слідство.Інфо із посиланням на дані поліції.

При цьому кількість загиблих військових, яких вдалось звідти вивезти і врешті поховати, є значно меншою – 262 захисники. Бої за Кринки йшли із жовтня 2023 року до липня 2024 року. Село Кринки – єдине на Лівому березі Херсонської області, де Силам оборони вдалось закріпитись. Село утримували бригади морської піхоти та окремі підрозділи бригад ТрО.

- Заходим в Кринки, можна сказати, що одразу в кільце. Справа росіяни, зліва, попереду росіяни, а позаду – вода. Відступати нема куди, зимою це нереально було б зробити. Ця зима – це був дуже важкий момент для заходу, - згадує морпіх Василь із 505-го батальйону 37-ї бригади морської піхоти з позивним «Фартовий».

– Ми всіх загиблих старались виносити на берег, щоб їх забрали, але припливає човен, і починають крити (росіяни). Багато загиблих там. Десятки.

Денис з позивним «Єнот» – командир десантно-штурмової роти одного з батальйонів 35-ї бригади ЗСУ, яка воювала і продовжує здійснювати операції на Дніпрі, каже, що оборона і розширення плацдарму на Кринках було необхідним завданням, інакше росіяни самі пробували б висадитись на човнах на Правий берег.

Морпіхи в розмові зі «Слідством.Інфо» неодноразово казали, що полонених у Кринках росіяни не беруть. Але у списках на обмін, і в повідомленнях про полон все ж трапляються прізвища тих, хто зник саме в цьому населеному пункті.

Дехто з учасників висадки на Кринках вважає, що спочатку обороняти село і пробувати розширювати плацдарм було можливо, але коли село стерли вщент, і не залишилось навіть руїн, то десь наприкінці зими завдання з утримання цих позицій стало для багатьох «дорогою в один кінець», хоч журналістам вдалось відшукати людей, які в Кринках були тричі.

За інформацією «Слідства.Інфо» українські військові зараз борються за острови між Правим і Лівим берегом неподалік села Кринки.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты