Культура | Южноукраинск, 4 Февраля, 2021

Перша збірка наукових доповідей молодих фахівців ЮУАЕС у подарунок

Свежие новости: Перша збірка наукових доповідей молодих фахівців ЮУАЕС у подарунок

В Інформаційному центрі «Імпульс» ВП ЮУАЕС 28 січня представники шкіл та гімназії Южноукраїнської ОТГ отримали для шкільних бібліотек екземпляри першого видання збірки наукових доповідей молодих фахівців ЮУАЕС.

Вже стало доброю традицією на підприємстві проводити конкурс наукових доповідей для молодих працівників. Проходить він за двома напрямами – виробничим та соціально-профспілковим – і збирає кожного року впевнених у своїх знаннях та зацікавлених у тому, щоб поділитися ними з колегами молодих атомників. Слідкуючи  щоразу за цією подією і уважно вислуховуючи всіх конкурсантів, можемо впевнено сказати: цим сміливцям часто є чим поділитися, вони мають цікаві  ідеї і готові їх пропагувати. Але аудиторія конкурсу невелика, тому один з учасників – молодий куратор науково-просвітницького напрямку УкрЯТ в Южноукраїнську, провідний інженер з управління реактором, кандидат наук Олег Іщенко запропонував видати за кошти Южноукраїнського ВП ГО УкрЯТ збірку доповідей за останні два роки і продовжити робити це й надалі. Він став також рецензентом робіт разом з представниками українських вишів – двома докторами технічних наук: професором кафедри АЕС ОНПУ О. Корольовим та директором інституту досліджень проблем безпеки АЕС В. Скалозубовим.

Тепер зі збірками доповідей зможуть ознайомитися і южноукраїнські старшокласники. Вручали їх школярам разом з Олегом Іщенком інженер управління кадрів ВП ЮУАЕС Олена Твердохліб, неодноразова учасниця та призерка конкурсів у ВП ЮУАЕС та НАЕК «Енергоатом», та інженер відділу соціального розвитку Олена Вторая, секретар міського відокремленого підрозділу ГО УкрЯТ.  

«Перш за все, збірка стане у нагоді студентам профільних технічних вишів, з якими співпрацює ЮУАЕС, - вважає Олег Іщенко. - Ознайомившись з тематикою наукових доповідей минулих років, студенти, які планують працювати на АЕС, зможуть уявити чим живуть молоді працівники підприємства, які технічні та соціальні питання їх хвилюють. Також, сподіваємося, вона буде корисною школярам старших класів у процесі вибору професії».

Олена Вторая від імені всієї команди, яка працювала над збіркою, висловила задоволення тим, що нарешті вдалося вручити результати їх творчої праці дітям: «Ми запрошуємо всіх ознайомитися зі збіркою, краще зрозуміти нашу роботу, а також роботу атомної станції. Також запрошуємо молодих працівників підприємства, школярів вступати до лав УкрЯТ, аби разом розвивати цей напрям на АЕС, у місті та в нашій країні».

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты