Политика | Южноукраинск, 12 Февраля, 2020

Перша з історій – тарифне розпуття

Свежие новости: Перша з історій – тарифне розпуття

У багатомільйонних боргів міст розташування АЕС України до ДП НАЕК «Ененргоатом» причина проста – вона в недосконалості спадщини комунальних об’єктів і мереж в 2002/4рр. переданих містам від Компанії та в різному визначенні між тарифні стосунків міст і АЕС. Є і принципово різні проекти влаштування комунальних мереж і об’єктів у вказаних містах, що теж впливає на борги.

Слово «комунальний тариф», навіть під «лупою» техніко-технологічного, економічного та організаційно-технічного збільшеннядасть велику кількість факторів, які потрібно знати, вивчати та враховувати, принаймні для поточного зменшення тарифу.

Наприклад, Южноукраїнськ комунальні послуги споживає за двома частками тарифу.

Перша (тепло, вода і її відвід) місту постачає АЕС. Наразі виконком міської ради ці тарифи оскаржує в судах.

Друга частка, тарифи (постачання теплової енергії по місту, підігрів води в 12 теплових розподільчих пунктах та водовідвід через 3 КНС) реалізує міське комунальне підприємство ТВКГ.

Місто має не санкціоноване споживання певної частки комунальних тарифів, (крадіжки води і в ній тепла магнітами), маємо інші порушення. Є і протидія названим втратам. Разом з цим є голоси від споживачів цих послуг, які заявляють. Тепло від АЕС стільки не вартує, місто охолоджує енергоблоки його споживанням і, «коли електростанція знизить тариф, ми знімемо магніти».

Чинний Закон України «Про використання ядерної енергії і радіаційну безпеку», по ст. 12 цього закону дає місту пільгу по електричній енергї. Ми неодноразове просимо проавати нам тепло по його фактичній, пільговій ціні, а не збільшувати її, як джерело інвестиційного розвитку АЕС.

Що повчальне з історії між тарифних стосунків Южноукраїнська і атомної Компанії? Проблема боргів міста до АЕС проявилась з 2005 року. Її не помічали і навіть «боялись» слів про це питання.

Не випадкове, що перші реальні спроби розпочати системну модернізацію комунального господарства міста на межі 2017/18рр. певні особи назвали – «Великою аферою».

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Успадковані містом від Компанії не проектні мережі потрібно приводити до меж мінімальних втрат тепла, а обладнання зразка 60-х років минулого століття потрібно швидше замінювати на нове з системним впровадженням засобів комунальної телеметрії!? Але певні особи це не чули.

У міста централізовані системи комунальних послуг. Це зобов’язує думати про різні можливості отримання комунальних послуг, про якість їх походження і постачання. Тому Осіб схильних спрощувати слово «тариф» в заходах зменшення його тиску на споживача, прохання не турбуватись.

Тому і виникло розпуття. З очікуваною відмовою міської ради на рішення суду визнати КП ТВКГ банкрутом є принаймні три варіанта реальних рішень – 1. Віддати це підприємство атомній Компанії назад. 2. Пришвидшити його модернізацію. 3 Передати КП ТВКГ в концесію. Далі буде.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости