Политика | 13 Декабря, 2022

Переселенці можуть змінити місце проживання або скасувати свій статус у «Дії», — Федоров

Свежие новости: Переселенці можуть змінити місце проживання або скасувати свій статус у «Дії», — Федоров

Мобільний застосунок «Дія» поповнив перелік опцій двома можливостями для внутрішніх переселенців.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

— Зміна місця проживання та скасування статусу для ВПО вже в Дії. Тепер можете зробити це у кілька кліків у застосунку. Без походів до держорганів та заповнення купи документів. А головне – послуги повністю автоматичні. Тобто вам більше не треба чекати на рішення чиновника, – пояснив він.

За словами Михайла Федорова, для цього достатньо обрати опції «Змінити адресу фактичного проживання» або «Скасувати статус ВПО» в застосунку. При цьому треба перебувати на місці фактичного місця проживання, щоб підтвердити геолокацію.

Михайло Федоров нагадує, що на початку повномасштабного вторгнення Мінцифри уможливило отримання довідки ВПО та оформити виплати через «Дію».

— За майже 10 місяців понад 1,4 мільйони українців скористалися цією послугою. Цифровізація послуги дозволила уникнути черг, поїздок та скупчень, що є дуже важливим для безпеки людей зараз, – заявив голова відомства.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты