Криминал | Николаев, 9 Февраля, 2023

Переправляли військовозобов’язаних чоловіків через держкордон - миколаївські правоохоронці викрили угруповання одеситів

Свежие новости: Переправляли військовозобов’язаних чоловіків через держкордон - миколаївські правоохоронці викрили угруповання одеситів

За грошову винагороду у 6500-7000 доларів США учасники злочинної групи виготовляли пакет документів, що дозволяв чоловікам призовного віку безперешкодно перетинати державний кордон. Трьом фігурантам слідчі оголосили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України, та суд обрав їм запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. За скоєне зловмисникам загрожує до дев’яти років ув’язнення.

Викрили протиправну діяльність угруповання мешканців Одеси слідчі (детективи) слідчого управління обласної поліції спільно з оперативниками Управління стратегічних розслідувань в Миколаївській області ДСР НПУ за процесуального керівництва обласної прокуратури та силової підтримки Департаменту стратегічних розслідувань НПУ.

Під час розслідування правоохоронці з’ясували, що троє фігурантів, віком від 30 до 52 років, у тому числі дві жінки, налагодили виготовлення пакету фіктивних документів, що дозволяли чоловікам призовного віку перетинати державний кордон. За допомогою корупційних зв’язків зі службовими особами як у військоматах, так і медичних закладах Одеси, учасники угруповання забезпечували клієнтів тимчасовим посвідченням військовозобов'язаного та довідкою військово-лікарської комісії. Свої послуги фігуранти оцінювали від 6500 до 7000 доларів США.

Слідчі поліції затримали одну зі зловмисниць після отримання 6500 доларів США від одного з клієнтів.

Правоохоронці провели 24 одночасних санкціонованих обшуків за місцями мешкання і на робочих місцях зловмисників. Під час яких слідчі виявили та вилучили понад 100 тисяч доларів США, документи, мобільні телефони та інші докази протиправної діяльності. У домоволодінні 52-річного фігуранта правоохоронці вилучили пакетик із нарковмісною речовиною, що за попередніми висновками експрес-тесту є кокаїном.

52-річного організатора та двох його спільниць слідчі затримали в порядку ст. 208 КПК України.

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України їм повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України. Санкція статті передбачає до дев'яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Окремо за фактом виявлення наркотичних засобів поліцейські розпочали кримінальне провадження за ст. 307 КК України.

Суд обрав усім трьом фігурантам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб із можливістю внесення застави підозрюваному чоловікові – понад 3,2 млн грн, жінкам – понад 2,1 млн грн та 1 млн грн.

Нині правоохоронці встановлюють усіх причетних до злочинної діяльності осіб. Розслідування триває.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты