Политика | 27 Декабря, 2022

Пашинян дорікнув путіну – каже, що росія вже 20 днів не контролює Лачинський коридор

Свежие новости: Пашинян дорікнув путіну – каже, що росія вже 20 днів не контролює Лачинський коридор

На неформальному саміті глав держав так званої СНД прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян дорікнув російському диктатору володимиру путіну в тому, що російська сторона не виконує досягнуті в листопаді 2020 року домовленості і вже 20 днів не контролює Лачинський коридор у Нагірному Карабаху.

Відповідне відео було опубліковано російськими пропагандистськими ЗМІ.

- Головне питання на цей момент - це та криза, яка у нас є в Лачинському коридорі. Ви знаєте, вже майже 20 днів Лачинський коридор перекрито. Це зона відповідальності російських миротворців у Нагірному Карабаху. Я хочу нагадати, що згідно з тристоронньою заявою президента РФ, президента Азербайджану та прем'єр-міністра Вірменії, Лачинський коридор має бути під контролем російських миротворців. Азербайджан гарантував безперешкодний проїзд пасажирів, вантажів, людей Лачинським коридором. Наразі виходить, що Лачинський коридор не під контролем російських військових. Звісно, хотілося б обговорювати цю ситуацію, які є варіанти... – заявив Пашинян.

Нагадаємо, між Азербайджаном та Вірменією в цьому році сталося два масштабні загострення. Перше призвело до передачі Єреваном контролю за стратегічно важливим Лачинським коридором в Баку. Друге – це обстріли прикордонних територій.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости