Криминал | Снигиревка, 11 Апреля, 2023

П’ятеро колаборнатів зі Снігурівки отримали покарання

Свежие новости: П’ятеро колаборнатів зі Снігурівки отримали покарання

П’ятеро працівників окупаційної адміністрації у Снігурівці отримали покарання у вигляді десятирічної заборони працювати у органах влади та місцевого самоврядування.

Про це стало відомо з відповідних вироків суду.

Дві жінки – Ірина Ж. та Світлана Ч. – займали посади «спеціалістів» так званого «відділу соцзабезпечення ВЦА Снігурівського району», а ще дві – Алла Ч. та Ольга Н. – були «спеціалістами» «відділу бухгалтерського обліку» при окупаційній адміністрації.

Основі функції жінок полягали у зборі інформації про громадян, її обробки, оформлення та видача «соціальної допомоги» та «пенсій» від окупантів.

А обвинувачений Максим Я. при окупантах був на посаді «охоронця» місцевої школи, де начебто виконував «різного роду господарські роботи» та контролював доступ до будівлі.

Всі обвинувачені признали свою вину у колабораційній діяльності та погодилися зі встановленими слідством фактами. Провадження розглядалися у спрощеній формі у Бобринецькому райсуді Кіровоградщини.

Суд визнав всіх вказаних фігурантів винуватим у вчинені кримінального проступку, передбаченого ч.2 ст.111-1 КК України, і призначив їм покарання у виді позбавлення права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк десять років. Додаткове покарання у вигляді конфіскації майна не застосовувалось.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты