Политика | Южноукраинск, 5 Марта, 2020

Освітянські реформи - можливі кроки

Свежие новости: Освітянські реформи - можливі кроки

3 березня 2020 року відбувся робочий візит до державного навчального закладу «Южноукраїнський професійний ліцей» Петра Миколайовича Коржевського – заступника Міністра освіти і науки України, Ірини Володимирівни Шумік – генерального директора директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, Ніни Миколаївни Іларіонової - державного експерта експертної групи з питань управління державно-приватного партнерства директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки України, Тетяни Хімченко – координатора регіональних програм проекту «EU4Skills», Олени Олександрівни Удовиченко – директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації та Людмили Олексіївни Комісарової – заступника директора департаменту освіти і науки Миколаївської облдержадміністрації. На зустрічі також були присутні заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Кольчак Олександр Миколайович, голова Миколаївської обласної організації профспілки працівників енергетики та електротехнічної промисловості України Миронова Віра Андріївна та роботодавці нашого міста.

З 2019 року в Україні впроваджується програма ЄС для підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні – «EU4Skills: Кращі навички для сучасної України», реалізація якої триватиме до 2023. Програма спрямована на сприяння у створенні умов для сучасної освітньої на навчальної діяльності, сталому та інклюзивному соціально-економічному розвитку, а також у підвищенні якості системи ПТО та забезпеченні її відповідності потребам ринку праці. Партнерами програми є ЄС, Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія.

Миколаївська область, за результатами конкурсу, визначена Міністерством освіти та науки України однією із пілотних областей, в якій буде реалізовуватись Програма EU4Skills. Підтримку від Програми у підвищенні спроможності, покращені якості освіти, оновленні обладнання, зможуть отримати ДНЗ «Южноукраїнський професійний ліцей», Новоодеський професійний аграрний ліцей та Вище професійне училище №21 м. Миколаєва.

  • Читайте больше на нашем Telegram-канале. Присоединиться к нему можно ЗДЕСЬ

Метою робочого візиту було знайомство з навчальним закладом, його навчально-матеріальною базою та інфраструктурою, розглядалися питання переліку спеціальностей, яким навчають, проходження практики учнями та працевлаштування випускників, якісного складу педагогічних працівників та підвищення кваліфікації.

Сьогодні бюджетна приналежність Ліцею до державних коштів не дає право міському бюджету допомагати цьому закладу. Влада міста пропонує - пропорційниу частку замовлених випускників для потреб міста Южноукраїнська фінансувати на договірних засадах. Для чого зменшити вилучення коштів міського бюджету до державного.

Джерело: Влада пропонує - Южноукраїнськ

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости