Политика | 14 Декабря, 2023

Орбан заявив, що «немає підстав» вести переговори щодо членства України в ЄС

Свежие новости: Орбан заявив, що «немає підстав» вести переговори щодо членства України в ЄС

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що Україна не виконала три із семи вимог Європейської комісії для початку переговорів про вступ, тому «немає підстав вести переговори щодо членства». Про це політик сказав перед початком першого дня саміту лідерів ЄС.

«Розширення – не теоретичне питання. Розширення – юридично деталізований процес, який має передумови. Ми встановили сім передумов, і навіть за оцінкою ЄК три з них не виконано. Тому немає підстав вести переговори про членство України»,сказав Орбан.

Угорський прем'єр зазначив, що передумови були встановлені Єврокомісією.

«З семи не виконано три, за моєю оцінкою – більше, але навіть трьох достатньо, щоб сказати: «Хлопці, якщо ви не виконали передумов, у нас немає шансів розпочати переговори», – продовживполітик.

Орбан також прокоментував розблокування 10 мільярдів доларів для Угорщини перед самітом Європейського союзу, наголосивши, що Будапешт «не пов'язує жодного угорського та інших питань з будь-якими українськими».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты