Спорт | Николаев, 27 Июля, 2023

Ольгу Харлан все ж дискваліфікували з чемпіонату світу за відмову потиснути руку росіянці

Свежие новости: Ольгу Харлан все ж дискваліфікували з чемпіонату світу за відмову потиснути руку росіянці

Учасницю збірної України з фехтування Ольгу Харлан виключили з участі на чемпіонаті світу після того, як вона відмовилася "привітати" атлетку з росії Анну Смирнову після своєї перемоги. У результаті суперниця українки автоматично пройшла до наступного раунду.

Як відомо, Ольга Харлан здобула перемогу над фехтувальницею з росії Анною Смирновою, яка вситупає під нейтральним прапором, на стадії плей-офф.

Після закінчення сутички Харлан відмовилася тиснути руку Смирновій і запропонувала "стукнутися" зброєю. Не отримавши відповіді від росіянки, українська фехтувальниця покинула межі доріжки.

Смирнова намагалася протестувати проти дій Харлан, вказуючи на її відмову "привітання", що згідно з правилами Міжнародної федерації фехтування тягне за собою дискваліфікацію з турніру.

Однак, незважаючи на це, в лайвтабло фехтувальниця з України була відзначена як така, що пройшла в наступний раунд, де вона мала зустрітися з представницею Болгарії Йоаною Ілієвою. У протоколі змагань навпроти Ольги Харлан з'явилася позначка "виключено". За інформацією з джерела, що перебуває на чемпіонаті світу, Харлан була виключена з чемпіонату.

Відповідно до правил FIE, "виключення" передбачає дискваліфікацію зі змагань і відсторонення на 60 днів від усіх наступних стартів. Це означає, що українська фехтувальниця повинна пропустити також і командний турнір з фехтування, де нейтральних представників з росії та Білорусі немає.

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты