Политика | Николаев, 26 Января, 2018

Олексій Савченко зустрівся з делегацією посольства Грецької Республіки в Україні

Свежие новости: Олексій Савченко зустрівся з делегацією посольства Грецької Республіки в Україні

У четвер, 25 січня, голова облдержадміністрації Олексій Савченко зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Грецької Республіки в Україні Георгіосом Пукаміссасом і військовим аташе Посольства Анастасіосом Голнасом.

В ході зустрічі Олексій Савченко представив іноземній делегації інвестиційні можливості Миколаївської області та окреслив можливі напрямки співпраці Миколаївщини з Грецією. При цьому очільник області вказав на перспективні напрямки: розвиток альтернативної енергетики, сільського господарства, співпраця в портовій галузі тощо.

«Хочу запевнити, що Миколаївська обласна державна адміністрація робить все для того, щоб зміцнювати співпрацю з міжнародними організаціями і з нашими партнерами – членами Євросоюзу. Сподіваюся, що у 2018 році наша співпраця з Грецією вийде на новий рівень», - сказав Олексій Савченко.

Зі свого боку Надзвичайний Повоноважний Посол Грецької Республіки Георгіос Пукаміссас відмітив, що делегація планує зустрітися з представниками декількох потужних підприємств Миколаївщини з метою визначення вірогідних напрямків співпраці.

Зазначимо, що за інформацією департаменту економічного розвитку та регіональної політики Миколаївської ОДА, наразі з грецькими партнерами співпрацюють майже 50 підприємств області. У січні – листопаді 2017 року експорт товарів до Греції склав 3,3 млн доларів. На грецькому ринку попитом користуються продукція харчування, одяг, рослинні олії. Крім того, у листопаді 2017 року між компаніями «Смарт-Холдинг» та «Restis Group» підписано меморандум про співпрацю у сфері суднобудування. Миколаївська область бере участь у Спільній операційній програмі транскордонного співробітництва «Басейн Чорного моря». На І Конкурс від Миколаївщини подано 12 заявок, в яких партнером виступає Греція в напрямках розширення сільськогосподарського бізнесу, навчання для МСП, розвиток туризму, екологія.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости