Политика | 14 Сентября, 2022

Окупанти завдали удару по Кривому Рогу

Свежие новости: Окупанти завдали удару по Кривому Рогу

Під вечір 14 вересня російські військові завдали ракетного удару по Кривому Рогу і пошкодили гідротехнічні споруди.

Про це повідомили керівник військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram.

Керівник військової адміністрації Кривого Рогу також закликав мешканців нічого не знімати і не викладати у соцмережі. Telegram-канали публікували фото стовпа диму на місці одного з прильотів у місті.

О 17:31 Вілкул повідомив, що росіяни знову запустили ракети у бік Кривого Рогу і закликав мешканців не виходити з укриттів.

Згодом заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко заявив, що в Кривий Ріг, за попередніми даними, прилетіло 8 російських крилатих ракет.

Такі дії окупантів він назвав «терористичним актом» проти українців, оскільки «ракети прицільно летять в споруди, які мають критично важливе значення в життєзабезпеченні людей». 

Тимошенко закликав людей не панікувати і додав, що відповідні служби вже ліквідовують наслідки ракетних ударів.

О 19:47 Голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко повідомив, що росіяни ударили сімома крилатими ракетами Х-22 з літаків стратегічної авіації по об’єктах критичної та транспортної інфраструктури.

У результаті удару є серйозні пошкодження гідротехнічних споруд, кілька районів Кривого Рогу лишилися без води.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що сьогоднішні ракетні удари по Кривому Розі - це спроба затопити місто. Про це Зеленський написав у telegram.

— Країна-терорист і далі воює проти мирного населення. Цього разу – ракетні удари по гідротехнічних спорудах і спроба затопити Кривий Ріг. Все, що можуть окупанти, – це посіяти паніку, створити надзвичайну ситуацію, спробувати залишити людей без світла, тепла, води та їжі. Чи зможе це нас зламати? Аж ніяк. Чи чекатиме на них справедлива відповідь і відплата? Безперечно, так, - написав президент України Володимир Зеленський.

Через деякий час заступник керівника Офісу Президента Кирило Тимошенко повідомив, що на місці удару спостерігається виток води 100 метрів кубічних в секунду.

— На місці удару спостерігається виток води 100 м. кубічних в секунду. Це значний об'єм. А рівень води в річці Інгулець змінюється за годину. Ми чітко усвідомлюємо масштаби задач, які стоять перед нами для ліквідації наслідків ракетних ударів.  

Рівень води по вулицях міста постійно моніторять спеціальні пости. А також спостерігають і за приватним сектором, будинки якого знаходяться у Інгулецькому та Центрально-Міському районі міста, де є ризик підтоплення. 

Це виклик для всіх нас, але ситуація контрольована. Залучені всі Служби для якнайшвидшої ліквідації загрози, - написав Кирило Тимошенко.

За попередньою інформацією, ракетний обстріл по Кривому Рогу був здійснений, ймовірно, з літака Ту-95МС, який несе ракети Х-101. Про це повідомляє оперативне угруповання військ «Каховка».

«Близько 17:01-17:06 14.09.22 р. ракетний удар по м. Кривий Ріг, три крилаті ракети, ймовірно, з Ту-95МС (Х-101). Ракети влучили по західній околиці м. Кривий Ріг. Втрати та руйнування уточнюються», - йдеться в повідомленні.

Відомо, що Х-101 - це одна з найновіших російських крилатих ракет. Вартість - більше 12 мільйонів доларів. Максимальна дальність польоту - не менше 3000 кілометрів. Ту-95 - стратегічний бомбардувальник, частину з яких передали з України до РФ як погашення боргу за газ.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты