Криминал | 19 Июня, 2023

Окупанти перекрили доступ населенню до лікарень у Маріуполі

Свежие новости: Окупанти перекрили доступ населенню до лікарень у Маріуполі

Медична система захопленого росіянами Маріуполя наразі практично не працює, унаслідок чого в місті щотижня помирають понад 400 людей.

Таку цифру наводить Центр національного спротиву.

"У Маріуполі суттєво зростає смертність цивільного населення від природних причин. За даними від підпілля, смертність у тимчасово окупованому м. Маріуполь від природних причин перетнула позначку в 400 людей на тиждень. Це у 2,6 раза більше за пік найбільшої ковідної смертності. Окупанти знищили медичну систему міста", - заявили у ЦНС.

Зазначається, що загарбники перевели більшість медзакладів на обслуговування поранених російських військових.

"Цивільні елементарно не можуть отримати базову допомогу від медиків. Проте ті медичні працівники, які не зрадили Україну, намагаються обслуговувати цивільних без російського паспорта, хоч окупанти це суворо забороняють та погрожують фізичною розправою. Гуманітарна криза на тимчасово окупованих територіях суттєво загострюється", - йдеться в повідомленні.

Також у ЦНС закликали жителів Маріуполя передавати інформацію про ворога, що можна зробити через Теlegram-бот спротиву.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты