Криминал | 19 Апреля, 2023

Одеський дельфінарій «Немо» потрапив у скандал через «оренду» морських котиків для відео в TikTok

Свежие новости: Одеський дельфінарій «Немо» потрапив у скандал через «оренду» морських котиків для відео в TikTok

Приватний одеський дельфінарій "Немо" звинуватили у жорстокому ставленні до тварин. Це сталося після того, як у соціальних мережах з’явилося відео з морськими котиками, які клієнти знімали в готельних номерах.

На цей інцидент відреагувала Зоозахисна організація UAnimals.

Як виявилось, блогерка Стася Макєєва для контенту в TikTok влаштувала зйомку з морськими котиками в люксовому номері готелю. На відео дівчина під накладену музику грається з двома морськими котиками у кімнаті з видом на море, тварини розмахують лапками.

Разом з нею відео знімав ще один блогер – Олег Машуковський. На записі тварина лежить на дивані у номері "Немо". Користувачі соцмережі звернули увагу, що в котика червоні очі. Після розголосу та хвилі хейту обидва блогери видалили публікації.

Українці написали десятки гнівних коментарів під відео з тваринами та на офіційних сторінках "Немо" у Мережі. Люди звинувачують персонал дельфінарію й готелю в знущанні з морських котиків.

У зоозахисній організації вважають, що тварини здаються в аренду мешканцям готелю для таких фотосесій, що є негуманним та незаконним.

Активісти звернулись до поліції через факт знущання над тваринами.

"Повідомлення викликало хвилю обурення. Ми отримали шквал повідомлень і тисячі позначок із проханням запобігти знущанню з тварин. Ми вважаємо таку ситуацію неприпустимою, тому відразу подали заяву в поліцію за частиною 12 статті 25 Закону України, яка забороняє надавати фотопослуги з дикими тваринами поза зоопарками, цирками й дельфінаріями. Така поведінка блогерів та керівництва готельного комплексу "Немо" є жорстоким поводженням із тваринами та пропагандою експлуатації! А сама ця історія вчергове показує, що тварини для дельфінаріїв — всього лише інструмент заробітку. Дельфінарії мусять бути заборонені!", - йдеться в повідомленні організації UAnimals.

Завідувач океанаріума "Немо" Станіслав Дузь назвав повідомлення про експлуатацію морських тварин маніпуляцією. За його словами, тренер морських котиків зустрів на території готелю блогерів під час прогулянки з тваринами, після чого з'явилася думка зняти кілька відеороликів. Водночас він стверджує, що з морськими котиками "подорожують" по готелю, щоб "підсилити їхній емоційний фон".

"Раптом виникла думка зняти щось цікаве. Вони цю думку не вдосконалили, а зробили так, як їм спало на думку. Весь негатив, що ми маємо, я вважаю маніпуляцією простими фактами. Ніхто не знущається з тварин. Це цілком нормальна для них поведінка", - розповів завідувач комплексу.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости