Политика | Очаков, 18 Ноября, 2022

Очаківський спецназівець розказав, як разом з побратимами та Іноземним легіоном звільняв село на Херсонщині від окупантів

Свежие новости: Очаківський спецназівець розказав, як разом з побратимами та Іноземним легіоном звільняв село на Херсонщині від окупантів

Командування Сил спеціальних операцій ЗСУ опублікувало інтерв'ю бійця 73-го морського центру СпП імені кошового отамана Антіна Головатого, який розказав, як було звільнене одне із сіл на Херсонщині, яке окупанти перетворили в опорний пункт.

Відео опубліковано на сторінці Командування у Facebook.

«Це інтерв’ю – можливість побачити і почути з перших вуст, що насправді ховається за новинами про звільнення чергового населеного пункту від росіян. Осінь, село на Херсонщині. Окупанти розташувалися там, зробивши опорні пункти із захоплених будинків місцевих жителів. Знищення передових постів противника із подальшим просуванням вглиб доручили зведеному загону воїнів 73-го морського центру СпП та Іноземного легіону», - йде мова в описі до відео.

Відео було зняте безпосередньо на місці проведення бойових дій. В Командуванні додали, що багато сказаного не доводять до загалу, через те, що є речі про які ще зарано говорити, а також заради подальшої безпеки наших воїнів: «Утім, усе викладене у матеріалі має свою велику цінність і вже є частиною нашої спільної історії».

За словами воїна очаківського спеццентру, до села вони добиралися по воді.

- Ми використовували річку як місце виводу. Ми мали штурмовий підрозділ разом з іноземним легіоном. В основному, всі штурмові групи пересувалися на човнах, на «резинках» (гумові човник, – ПН). Проте ми мали головний дозор. Це три чоловіки, які пішли на ластах. Два хлопи з Іноземного легіону, та я. До того часу, як підійшли човни, ми змогли пробити таку стежку. І вийшли фактично на берег. Одна група була легіону, друга наша. Ми одразу зробили швидкий кидок до першої хати та почали перекатами «зачищати» хату за хатою, - розказав воїн.

Під час «зачистки» українські захисники окрім того, що ліквідували окупантів, деяких з них ще й взяли в полон.

Деталі проведенної спецоперації дивіться на відео.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты