Общество | Николаев, 12 Июля, 2017

ОБЕРЕЖНО ДИНІ ! Перевищення нітратів майже в 30 разів!

Свежие новости: ОБЕРЕЖНО ДИНІ ! Перевищення нітратів майже в 30 разів!

На ринку з’являються перші дині, всі знають про знаходження нітратів у цій культурі, але так само всі забувають про небезпеку що виникає від вживання нітратів.

Маючи нехитрий засіб вимірювання рівня нітратів у продуктах було перевірено перші дині. Дині придбані на ринку, зі слів продавців привезені з Херсонської області.

Було зроблено заміри рівня нітратів у двох видів дині. При нормі у 90 мг./кг. Перша диня показала результати у 2400 мг./кг. !!! Це перевищення норми майже в 30 разів! Друга диня показала результати 2000 мг./кг. !!!

Нітрати, будучи нешкідливими для рослин, мають підвищену токсичність для живого організму. Вони згубно впливають не тільки на стан нашого здоров’я, але також згубні і для травоїдних тварин.

Під дією ферменту нітратредуктази нітрати перетворюються в нітрити, які вступають у взаємодію з гемоглобіном крові, що призводить до окислювальних реакцій в нашому організмі. В результаті утворюється метгемоглобін, який не здатний переносити кисень, в результаті чого відбуваються порушення в диханні клітин.

Також нітрати сприяють розвитку шкідливої мікрофлори кишечника, що призводить до потрапляння в організм людини токсинів, тобто отруйних речовин, інтоксикації і отруєння організму.

Ознаки отруєння організму нітратами:

-Посилене серцебиття, задишка, можлива втрата свідомості;

-Жовтизна білків очей, збільшення печінки, пронос (часто з кров’ю);

-Зниження працездатності, сонливість, підвищена втомлюваність, головний біль;

-Болі в животі, блювота і нудота.

Нітрати помітно знижують концентрацію вітамінів, які, в свою чергу, сприяють опірності організму несприятливих впливів зовнішнього середовища, в результаті чого сповільнюється обмін речовин в організмі.

При тривалому впливі нітратів на організм людини відбувається зниження вмісту йоду, що призводить до збільшення розмірів щитовидної залози.

Також багаторазовими дослідженнями виявлено, що нітрати сприяють утворенню ракових пухлин в шлунково-кишковому тракті людини.

Источник: //xn--f1acr4dhd.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты