Политика | Николаев, 2 Апреля, 2024

Новий водогін, який забезпечить Миколаїв водою, може запрацювати в 2025 році, - Сєнкевич

Свежие новости: Новий водогін, який забезпечить Миколаїв водою, може запрацювати в 2025 році, - Сєнкевич

Кабінет міністрів України, Миколаївська ОВА та міська влада Миколаєва визначились з етапами та строками будівництва нового водогону, який забезпечуватиме Миколаїв. Проте запрацює він, скоріш за все, в 2025 році.

Про це в ефірі ТРК МАРТ розповів мер Миколаєва Олександр Сєнкевич.

На минулому тижні в Кабінеті міністрів провели нараду щодо будівництва водогону до Миколаєва. Було оголошено, що на проект виділяють 1,3 мільярди гривень. Проте наразі виділили частину коштів. Іншу частину планують перенаправити з кредитних програм Миколаївводоканалу, а також залучити донорів.

- Ми замовили дослідження у французької компанії “Іджис”, його оплатив Європейський інвестиційний банк. Вони дослідили п'ять можливих джерел води. Ми визначились з одним. Потрібно побудувати станцію водозабору, трубопровід для постачання води в Миколаїв, побудувати очисні споруди, - сказав Сєнкевич.

Техніко-економічне обґрунтування цього проекту обговорили в Кабміні.

- Проговорили, хто за що відповідальний, де шукаємо фінансування, які запускаємо черги будівництва. Всім надали розпорядження, поставлені строки... Цей проект мені здається дуже живим, не просто на папері. Було прийнято рішення, що його втілять за принципом “проектуй-будуй”, одночасно, - говорить він.

- Є додаткова ідея з відновленням Жовтневого водосховища. Цю програму ми не полишаємо... Зараз це питання на стадії проектування, - додав Сєнкевич.

Він пояснив, що будівництво потребує часу і його не завершать в цьому році. Будувати планують за прикладом, як це робилось “в одному з українських міст”.

- Я не розділяю оптимістичних прогнозів, що це зроблять до кінця року. Але якщо всі напряжуться, то в наступному році в Миколаєві вже з'явиться вода, - сказав Сєнкевич.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости