Политика | 5 Марта, 2023

Німецький збройний концерн веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні

Свежие новости: Німецький збройний концерн веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні

Німецький збройний концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні.

Про це заявив керівник компанії Армін Паппергер.

— Завод Rheinmetall може бути побудований в Україні приблизна за 200 мільйонів євро, – заявив Армін Паппергер.

За його словами, завод міг би виробляти до 400 основних бойових танків типу «Panther» на рік. Переговори з українським урядом він назвав «багатообіцяючими». Армін Паппергер сподівається на рішення «протягом наступних двох місяців».

«Panther» – це концепт нового танка, який концерн Rheinmetall представив влітку 2022 року. Це - розробка на основі Leopard 2 та найбільш зручний для країн, які вже мають на озброєнні «Леопарди». Україна, як відомо, у наступні місяці має отримати перші такі танки від союзників. 

Керівник Rheinmetall переконаний, що завод можна захистити від російських повітряних нальотів.

— Захист за допомогою протиповітряної оборони не буде складним, – сказав він.

Армін Паппергер вважає, що для перемоги Україні потрібно від 600 до 800 танків: «Навіть якщо Німеччина відмовиться від усіх 300 танків Leopard 2, наявних у Бундесверу, цього все одно буде занадто мало».

На сьогоднішній день Rheinmetall випускає близько 250 танків.

— Ми працюємо на повній швидкості. Ми вже ввели в експлуатацію понад 40 бойових машин піхоти Marder, а до кінця року їх буде близько 100. З 50 танків Leopard 2A4 готові близько 30. Також є близько 100 старих моделей Leopard 1, з яких ми можемо відновити 88 машин, – сказав Армін Паппергер.

Він вважає, що війна триватиме «ймовірно, роками»: «Західні союзники надсилають туди достатньо зброї, щоб Україна могла захистити себе, але сьогодні українці не мають достатньо обладнання, щоб повністю відвоювати свою територію».

Джерело

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости