Общество | Вознесенск, 9 Августа, 2017

Невдовзі пенсіонери отримають перші «Картки вознесенця»

Свежие новости: Невдовзі пенсіонери отримають перші «Картки вознесенця»

9 серпня під головуванням міського голови Віталія Лукова відбулась чергова нарада щодо впровадження «Картки вознесенця», яка попередньо була презентована на зустрічах громади з очільником по мікрорайонам міста.

Представником підрядної організації, яка займається виробленням карток та налагодженням всієї системи роботи цього нововведення було зазначено, що до кінця тижня в наявності у амбулаторії загальної практики – сімейної медицини №4 загалом буде 7 тисяч карток.

Головний лікар КУ «Вознесенський міський центр первинної медико-санітарної допомоги» Тетяна Дяченко повідомила про перевірку вже надрукованих карток (близько 1500 тисячі) на правильність та відповідність особистих даних, які занесені до реєстру. Пройшовши перевірку до видачі готові 375 карток, які належать пенсіонерам амбулаторії №4. Кожен сімейний лікар викликатиме свого пацієнта для видачі індивідуальної «Картки вознесенця» та вестиме роз’яснювальну роботу як саме нею можна скористатись.

Картка, крім модуля «Медицина» також включатиме в себе модуль «Транспорт» (поки що тільки для пенсіонерів), тому нагальним питанням в ході наради стало встановлення у міських маршрутках сканерів для зчитування індивідуальних штрих-кодів, які містяться на зворотному боці «Картки вознесенця» або стаціонарних терміналів в місцях великого скупчення людей (центр, лікарня, північний масив, ЗОШ №3 та 4). Такі термінали створили б можливість продажу пільгових квитків для пенсіонерів при наявності у пенсіонера «Картки вознесенця».

Нагадаємо, «Картка вознесенця» є індивідуальною, на зворотному боці якої є прізвище, ім’я, по-батькові громадянина та штрих-код для зчитування особистої інформації. Вона стане ефективною заміною паперової медичної картки, яка буде містити всю історію хвороб, групу крові, лабораторні дослідження та інші дані для більш швидкого та зручного відвідування лікарні чи поліклініки. Також, ця картка стане в нагоді міським пенсіонерам, оскільки служитиме знижкою для пересування у міському транспорті.

Перед запуском картки, яка перший час працюватиме в тестовому режимі, на офіційному сайті міста, сторінці у соціальній мережі Facebook «Міська влада Вознесенська» та газеті «Новини Вознесенська: день за днем» громада міста буде максимально інформована щодо цього питання.

Відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Источник: voz.gov.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты