Происшествия | 22 Июня, 2023

Найефективніший рецепт: Як запобігти теракту Росії на ЗАЕС

Свежие новости: Найефективніший рецепт: Як запобігти теракту Росії на ЗАЕС Найефективніший рецепт: Як запобігти теракту Росії на ЗАЕС

Голова МЗС України розповів, як західні партнери можуть запобігти теракту на Запорізькій АЕС, який розглядають окупанти. Він також вказав на головну відмінність Києва та Заходу у сприйнятті Росії та пояснив сутність російських загарбників.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба відреагував на попередження Володимира Зеленського щодо теракту, який Росія може вчинити на Запорізькій АЕС. Своїми думками він поділився в етері телемарафону.

Що Україна очікує від міжнародних партнерів

Голова української дипломатії дав зрозуміти, що Україна очікує на всю західну зброю, необхідну для того, щоб вигнати Росію зі своєї території. Він назвав це найкращим способом запобігти майбутнім трагедіям, створеним росіянами.

Поки Росія контролюватиме хоча б один квадратний метр нашої землі, вона матиме простір цього квадратного метра для того, щоб влаштовувати трагедії, – пояснив міністр.

У чому проблема Заходу

За його словами, зараз відбуватиметься багато тихої дипломатичної роботи. На його думку, Росії будуть надіслані чіткі попередження про наслідки такого кроку.

Кулеба додав, що Україна, яка набула певного досвіду за час повномасштабного вторгнення російських окупантів, та союзники Києва по-різному дивляться на Росію. Він наголосив, що Москва створює ескалації незалежно від того, робить щось Захід чи ні. Міністр закликав партнерів відмовитися від цієї раціональної логіки, бо росіяни мислять інакше. Також він знову закликав надати ЗСУ усю необхідну зброю, щоб вигнати російських загарбників з України.

Як ще можна зупинити теракт на ЗАЕС

  • Фахівець Українського інституту майбутнього Іван Ступак у розмові з 24 Каналом припустив, що Реджеп Ердоган та Сі Цзіньпін можуть вплинути на Володимира Путіна й запобігти можливій катастрофі. Колишній працівник СБУ нагадав, що Росія залежить від Туреччини та Китаю.
  • Схожу думку висловив секретар оборонного комітету Верховної Ради Роман Костенко. Народний депутат вважає, що Китай міг би попередити російського диктатора. Водночас він зауважив, що Україна має бути готовою до всього.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты