Общество | Николаев, 19 Июня, 2023

Найбільша нестача кадрів на Миколаївщині спостерігається у медичній сфері, — Центр зайнятості

Свежие новости: Найбільша нестача кадрів на Миколаївщині спостерігається у медичній сфері, — Центр зайнятості

У Миколаївській області найбільшу потребу в кадрах наразі відчуває медична сфера. Потрібні лікарі різної спеціалізації, медсестри, фельдшери та реабілітологи.

Про це розповіла начальниця відділу організації профорієнтації Миколаївського обласного центру зайнятості Наталія Русанова.

— Найбільшу потребу в кадрах відчуває медична сфера: лікарі різної спеціалізації, медсестри, фельдшери, реабілітологи. Таких вакансій по області понад 70. Це пов’язано з виїздом фахівців медичних професій з території бойових дій. Також є потреба на підприємства критичної інфраструктури, що забезпечують життєдіяльність Миколаєва та області, — розповіла вона.

Також роботодавці шукають швачок, листонош, слюсарів, газозварювальників і продавців. За словами Наталії Русанової, служба зайнятості області має майже тисячу актуальних вакансій.

Однак на ринку праці є дисбаланс між попитом та пропозицією робочої сили.

— Найбільша невідповідність попиту на робочу силу та пропозицію спостерігалась серед представників найпростіших професій та осіб без професій. На одну таку вакансію претендувало 17 людей, технічних службовців також 17 людей, робітників сільського господарства – 14 людей, — розповіла Наталія Русанова.

На Миколаївщині станом на 17 червня у центрах зайнятості зареєстровані 16 тисяч безробітних.

Джерело

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты