Криминал | 4 Ноября, 2023

Нардепу Дубінському оголосили підозру за незаконне переправлення «родича» за кордон

Свежие новости: Нардепу Дубінському оголосили підозру за незаконне переправлення «родича» за кордон

Народному депутату, який організував незаконний перетин кордону іншій особі, та його колишньому помічнику повідомлено про підозру.

Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Йдеться про нардепа Олександра Дубінського та його колишнього помічника Дмитра Оберемчука, котрий є директором громадської організації «Медіаоборона».

За інформацією, наявною у слідства, нардеп у змові з іншими особами організував незаконний виїзд за кордон брата своєї цивільної дружини. Родич співмешканки Дубінського намагався виїхати з території України до Молдови на автомобілі через один з пропускних пунктів.

Як підстава для перетину державного кордону ним були надані документи, внесені в систему «Шлях» – витяг з розпорядження Київської ОВА про виїзд за межі України водіїв, що здійснюють перевезення для потреб ЗСУ та інших формувань. Цей дозвіл він отримав на замовлення Вишгородської районної військової адміністрації на підставі клопотання громадської організації «Медіаоборона». Сам «родич» пізніше засвідчив, що не обізнаний з діяльністю цієї організації.

“Попри те, що «родич» депутата не мав ніякого відношення до гуманітарної діяльності, це не завадило йому виїхати за кордон і не повернутись. Також з’ясувалось, що насправді чоловік, за вказівкою народного депутата, мав прибути до Кишинева, де мав чекати подальших інструкцій щодо перегону особистого елітного авто нардепа з автостоянки міжнародного аеропорту Кишинева до столиці Австрії Відня”, - говориться в повідомленні.

Генпрокурор повідомив про підозру депутату за частиною 2 статті 332 Кримінального кодексу України, тобто за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон, вчиненого народним депутатом за попередньою змовою з іншими особами.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости