Общество | Первомайск, 12 Сентября, 2019

Нацрада наклала штрафні санкції на миколаївський телеканал

Свежие новости: Нацрада наклала штрафні санкції на миколаївський телеканал

Телеканал, який проводить мовлення в Миколаївській області був оштрафований за рішенням Національної ради за недотримання норм трансляції контенту українською мовою.

Про це 12 вересня в четвер повідомила пресслужба Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Як повідомляє джерело, йдеться про перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Твій всесвіт",

Рішення про накладення штрафу було винесено в ході засідання Нацради 12 вересня 2019 року.

"Національна рада на засіданні 12 вересня розглянула результати позапланової виїзної перевірки ТОВ "Телерадіокомпанія "Твій всесвіт", м.Первомайськ Миколаївської обл. (Логотип "Твій всесвіт") і визнала порушення товариством статті 10 Закону України "Про телебачення і радіомовлення" і застосувала санкцію "стягнення штрафу", - йдеться в повідомленні ради.

Згідно з моніторингом мовлення ефіру телекомпанії з 31.01.2019 по 06.02.2019, було виявлено в проміжку часу між 07:00 та 18:00 невідповідності пропорції трансляції україномовного контенту до російськомовного.

Як наголошується в повідомленні Нацради "частка передач і/або фільмів, виконаних державною мовою, склала 63% від загальної тривалості передач і/або фільмів (або їх частин) замість 75%, передбачених законом".

Позапланова перевірка ліцензіата відбулася 24.07.2019 і підтвердила результати моніторингу, про що був складений відповідний акт.

За невиконання вимог статті 10 Закону передбачено стягнення штрафу в розмірі 5 відсотків загальної суми ліцензійного збору, що для цього мовника становить 1 705,96 грн (одна тисяча сімсот п'ять гривень 96 копійок).

Джерело: aspi.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости