Общество | 12 Сентября, 2019

Більше 90% українців хочуть зменшити кількість нардепів до 300

Свежие новости: Більше 90% українців хочуть зменшити кількість нардепів до 300

Українці масово підтримують зменшення кiлькостi народних депутатiв  з 450 до 300, зняття з них недоторканності та інші ініціативи президента Володимира Зеленського.

Дослідження Соціологічної групи "Рейтинг", проведене 6-10 вересня 2019 р.

Абсолютна більшість опитаних (понад 90%) підтримують ініціативи стосовно дострокового припинення повноважень народного депутата за кнопкодавство та прогули, зменшення кiлькостi народних депутатiв  з 450 до 300 та зняття депутатської недоторканності.

Більше 70% підтримують надання законодавчої ініціативи громадянам України, розширення повноважень президента щодо призначення керiвникiв Нацiонального антикорупцiйного бюро (НАБУ) та Спецiалiзованої антикорупцiйної прокуратури (САП), а також збiльшення кiлькостi уповноважених з прав людини (омбудсменiв).

Близько двох третин виступають за закрiплення в Конституцiї норми про вибори народних депутатiв за пропорцiйною виборчою системою та скасування адвокатської монополiї.

В опитуванні взяли участь 2500 респондентів, старше 18 років. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,0%. 

Джерело: pravda.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты