Криминал | 19 Января, 2024

Начальника управління Командування Сил підтримки ЗСУ та підприємця затримали за розкрадання коштів на оборону

Свежие новости: Начальника управління Командування Сил підтримки ЗСУ та підприємця затримали за розкрадання коштів на оборону

У Києві за розкрадання державних коштів на оборонних замовленнях для Сил безпеки та оборони України на гарячому» затримано начальника одного з управлінь Командування Сил підтримки ЗСУ та його спільника – гендиректора компанії-постачальника оборонних товарів.

Про це повідомили у СБУ та ОГП.

Мова йде про полковника ЗСУ та які налагодили схему «відкатів» під час укладання контрактів.

За даними слідства, полковник ЗСУ мав отримати від керівника львівської компанії хабар у розмірі майже 45 тисяч доларів США. За цю суму він обіцяв укласти договір про поставки оборонних товарів для ЗСУ.

СБУ затримала обох фігурантів під час передачі першого «траншу» - 14,6 тисяч американських доларів.

При цьому сума запланованої угоди підприємця із Збройними силами становила 36 мільйонів гривень.

Завдяки оперативному реагуванню спецслужби вдалося заблокувати реалізацію цієї оборудки та унеможливити подальші махінації з бюджетними коштами, які призначенні для фінансування потреб українських захисників.

У ході більше ніж 30 обшуків на робочих місцях та за адресами проживання фігурантів у Києві та Львові вилучено: комп’ютери, мобільні телефони, носії електронної інформації, документи та чорнову бухгалтерію із доказами злочинної схеми; майже 10 мільйонів готівки у гривневому еквіваленті, походження якої з’ясовується.

Наразі обом затриманим повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди); ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Суд обрав їм запобіжний захід у виді тримання під вартою з правом внесення застави – 10 мільйонів гривень кожному.

Триває розслідування, встановлюються й інші можливі учасники вказаної протиправної схеми.

Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты