Криминал | Первомайск, 22 Января, 2024

Аферистку з Первомайська за обман сімей військових засудили лише до 2 років в'язниці

Свежие новости: Аферистку з Первомайська за обман сімей військових засудили лише до 2 років в'язниці

23-річну мешканку Первомайська, яка обманювала родичів військових, обіцяючи «за винагороду» знайти солдатів, що потрапили в полон, засудили до двох років позбавлення волі.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Миколаївської області.

У судовому засіданні довели, що зловмисниця у соціальній мережі Facebook викладала позитивні відгуки з фейкових сторінок про нібито допомогу у пошуку військовослужбовців, які безвісти зникли або потрапили в полон під час військової агресії РФ проти України. Вона була адміністратором у групах у Вайбер із назвами: «Пошук зниклих 2022 року» та «Повертайся живим».

У групах шахрайка спілкувалася із родичами військовослужбовців, які зверталися до неї за допомогою у їхньому пошуку. За «винагороду» вона обіцяла їм надати інформацію про місцезнаходження військовослужбовців, при цьому не збираючись допомагати.

Доведено 76 епізодів її протиправної діяльності, внаслідок чого громадянам завдано збитків на суму майже 270 тисяч гривень.

Обвинувачена в суді свою провину визнала повністю та частково відшкодувала завдану шкоду.

Суд, враховуючи, що зловмисниця має двох малолітніх дітей та є особою з інвалідністю з дитинства, визнав жінку винною та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на 2 роки.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты