Политика | Николаев, 15 Ноября, 2022

Начальник Миколаївської ОВА розповів про результати стабілізаційних заходів на звільнених територіях

Свежие новости: Начальник Миколаївської ОВА розповів про результати стабілізаційних заходів на звільнених територіях

На звільнених територіях Миколаївської області з 12 по 14листопада провели ряд заходів для стабілізації ситуації. Роботи тривають.

Про це в Telegram повідомив начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім.

Кім нагадав, що відбувся візит Президента України Володимира Зеленського до Миколаївської та Херсонської областей. При ньому в Херсоні 14 листопада відбулось урочисте підняття Державного Прапору України в Херсоні.

В межах робочої поїздки Зеленський відвідав гуманітарний штаб, що діє при Миколаївській ОВА. Після цього в Херсон пішла колона з допомогою. Так, гумштаб відправив до нещодавно звільненого міста вісім фур із понад 100 тонн харчових продуктів (з них більш як 2,5 тисячі продуктових наборів від посольства України в Республіці Молдова), воду, дорослі та дитячі гігієнічні набори, медичні засоби тощо. Також від Миколаївщини у Херсон було передано машину швидкої медичної допомоги.

Завдяки злагодженій координації дій Миколаївської ОВА та «Укрзалізниці» в період 12-14 листопад здійснено обстеження та розмінування залізничних колій і полоси відводу, на ділянці від міста Миколаєва до міста Херсону, протяжністю 50 кілометрів. 14 листопада відбувся перший рейс пасажирського потягу Миколаїв – Київ.

Протягом 12-13 листопада Миколаївською ОВА спільно з представниками комунальних підприємств міста Миколаєва та миколаївською міською владою обстежено чотири локації, де є пошкодження водогону «Дніпро-Миколаїв». 14 листопада виконано роботи по розмінуванню двох ділянок. Додатково з 15 листопада проводиться обстеження і розмінування водозабору з річки Дніпро на території Херсонської області.

Також з 15 листопада почались відновлювані роботи на одній із ділянок водогону «Дніпро-Миколаїв».

12 листопад до звільненої Снігурівки від гуманітарного штабу Миколаївської ОВА привезли п’ять фур з необхідною допомогою. Зокрема, мешканці отримали будівельні матеріали, продуктові та гігієнічні набори, харчові продукти, теплий одяг, ковдри, спальники, паливні генератори, ліхтарі на сонячних батареях, ємності для води тощо.

Станом на 13 листопада основними операторами мобільного зв’язку: Lifecell, Vodafone та Київстар оперативно відновлено мобільний зв’язок у Снігурівці та ще п’яти населених пунктах.

З 14 листопада наші дорожні служби приступили до відновлення автомобільних доріг на в’їзді до Снігурівки;

Ще з 14 листопада завдяки доставленим потужним генераторам розпочато відновлення водопостачання у Снігурівській громаді (близько 5 тисяч споживачів). Одночасно з цим продовжено обстеження мереж водопостачання. Наразі тривають ремонтно-відновлювальні роботи.

Станом на 15 листопада спеціалістами АТ «Миколаївобленерго» відновлено електропостачання в село Зелений Гай (300 абонентів) та проведено обстеження й виявлені чисельні обриви ліній електропередач, руйнування і пошкодження опор. Розробляються організаційні заходи для відновлення пошкоджених електромереж. Також вивчається питання відновлення електропостачання у Снігурівку.

Станом на 14 листопада «Миколаївгаз» обстежив газорозподільну станцію «Снігурівка», підтверджено її справний технічний стан, що дає змогу відновити газопостачання найближчим часом.

З 14 листопада в Снігурівці та інших деокупованих територіях відновлено роботу екстреної швидкої допомоги. До місцевої лікарні передано спеціалізований медичний автомобіль, лікарські засоби, вакцини проти COVID-19, термоконтейнери для зберігання вакцин, а також необхідні витратні матеріали.

Крім того, з 15 листопада розпочалась видача пенсій в деокупованій Снігурівці та інших населених пунктах, які були звільнені 10 листопада. Це буде здійснювати «Укрпошта» безпечними маршрутами.

На звільнених територіях уже відновлюють роботу підрозділи ДСНС України, а правоохоронці Миколаївщини проводять стабілізаційні заходи у Снігурівці та Херсоні (нині виставлені блок-пости й здійснюється щодобове патрулювання). На черзі інші звільнені населені пункти.

Ккрім того, на деокупованих територіях відновлюють місцеву владу. Віталій Кім подав пропозицію Президентові України призначити декількох начальників міських та селищних адміністрацій.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости