Криминал | 25 Июня, 2023

На Закарпатті троє контррозвідників побили генерал-майора СБУ, – журналіст

Свежие новости: На Закарпатті троє контррозвідників побили генерал-майора СБУ, – журналіст

В п'ятницю, 23 червня, у селі Велика Добронь Ужгородського району троє співробітників контррозвідки СБУ побили генерал-майора СБУ Віктора Микуліна.

Про це в суботу, 24 червня, на своєму Telegram-каналі повідомив журналіст та депутат Ужгородської міськради Віталій Глагола.

"Вчора, о 16:25 поліцію повідомили: невідомі особи, які представилися працівниками СБУ, вдарили заявника та забрали мобільний телефон iPhone у ресторані “Три тузи”. Всі учасники на місці події. Заявник повідомив, що він - помічник депутата Верховної Ради Марченко Людмили Іванівни. Нападники перебували на авто Шкода чорного кольору АО7000. Також чоловік повідомив, що за адресою може відбуватися і бійка на місці залишився Мікулін Віктор Петрович, працівник СБУ, генерал-майор", - написав журналіст.

Також Глагола повідомив, що нападників вже затримали.

Пізніше журналіст додав, що начальник 4-го відділу управління військової контрозвідки Закарпаття полковник Андрій Панарін особисто брав участь у побитті генерала Мікуліна.

"Нагадаю, що у червні голова Закарпатської ОВА Віктор Микита вигнав полковника Панаріна із ради оборони Закарпатської області через те, що він лобіював включення в систему перетину кордону "Шлях" чоловіків, які виїздили закордон і не повертались в Україну", - написав Глагола.

Додаткові деталі бійки повідомив сайт groza-news.info.

"Конфлікт стався в закладі "Три тузи", що в селі Велика Добронь Ужгородського району. Згідно з матеріалами поліції, 23 червня керівник місцевого підрозділу військової контррозвідки Андрій Панарін разом із підлеглими влаштували п’яну бійку. 40-річного чоловіка силовики вдарили та забрали в нього iPhone 14. Однак, на жаль, це була тільки «розминка». Набагато більше постраждав 62-річний ексректор академії СБУ, колишній заступник голови Закарпатської ОВА, науковець Віктор Мікулін. Агресори буквально не залишили на чоловікові живого місця: медики діагностували чисельні гематоми, синьці, струс мозку, черепно-мозкову травму, перелам кисті та інші травми. Після «роботи» контррозвідників постраждалий виглядав, ніби після тортур. Самі п’яні «сміливці» з місця подій втекли на чорній Skoda. За фактом дій Андрія Панаріна та його підлеглих відкрита карна справа за статтею «хуліганство». За ходом розслідування будуть стежити ДБР та Спеціалізована прокуратура", - йде мова у повідомленні.

Варто додати, що одних повідомленнь щодо даного інциденту на сайті закарпатської поліції та ДБР знайти не вдалося.

Довідка

Віктор Мікулін народився 7 вересня 1960 року у с. Свобода, Берегівського району.

З 2006 по 2009 рік обіймав посаду ректора Національної академії СБ України.

З 2011 по 2016 рік - завідувач кафедри кримінального права та процесу Національного педагогічного університету ім. М. Драгоманова у Києві.

З 2016 по 2019 рік - заступник голови Закарпатської ОДА.

На місцевих виборах у 2015 році балотувався до Закарпатської обласної ради від КМКС-Партії угорців України по 52 виборчому округу. Не був обраним.

Улітку 2009 року, працюючи на посаді ректора Академії СБ України, Віктор Мікулін зчинив смертельне ДТП. Так, перебуваючи за кермом автомобіля, ректор на смерть збив пішохода, який перетинав проспект в недозволеному місці. Потерпілий отримав смертельні поранення , в результаті яких помер не приходячи до тями. За даними міліції, пішохід перебував у стані алкогольного сп'яніння. Тоді як алкоголю в крові водія тоді офіційно не знайшли. Втім, після цього випадку Віктора Мікуліна було відсторонено з посади ректора Академії, а невдовзі - звільнено.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости