Общество | Южноукраинск, 3 Августа, 2018

На ЮУАЕС завершився перший етап повірки АСКРО

Свежие новости: На ЮУАЕС завершився перший етап повірки АСКРО

На Южно-Українській АЕС 3 серпня завершено перший етап робіт зі щорічної планової повірки* блоків детектування гамма-випромінювання автоматизованої системи контролю радіаційної обстановки (АСКРО), які встановлено на проммайданчику та в населених пунктах 30-кілометрової зони спостереження АЕС. Усі вимірювачі фону успішно пройшли процедуру повірки, про що ВП ЮУАЕС видане Свідоцтво встановленого зразка.

У рамках першого етапу проведено повірку блоків детектування, встановлених у місті Южноукраїнськ (ККСС «Олімп»), селищі Олександрівка, селах Новоселівка, Акмечетські ставки, Кузнецове, Костянтинівка, Іванівка та Бузьке.

«Другий етап робіт стартує 6 серпня і триватиме до 17 серпня, - повідомляє начальник лабораторії зовнішньої дозиметрії (ЛЗД) цеху радіаційної безпеки ВП ЮУАЕС Андрій Гришан. - Поетапна повірка дозволяє здійснювати безперервне спостереження за станом радіаційної обстановки на промисловому майданчику Южно-Українського енергокомплексу та в зоні спостереження атомної станції в період повірки».

Під час другого етапу будуть зняті та повірені блоки детектування, встановлені в містах Южноукраїнськ (будівля ЛЗД, інструментальне виробництво ВП АЕМ) і Вознесенськ, селищах Арбузинка та Доманівка, селах Благодатне і Агрономія.

Повірку проводить ДП «Миколаївський регіональний центр стандартизації, метрології та сертифікації». Для її виконання блоки детектування демонтуються, доставляються на майданчик атомної станції, повіряються та повертаються на штатні місця.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты