Экономика | Новая Одесса, 3 Февраля, 2018

На території Новоодеського району є особливо цінні грунти вартістю 27 тисяч гривень за 1 га ріллі

Свежие новости: На території Новоодеського району є особливо цінні грунти вартістю  27 тисяч гривень за 1 га ріллі

На території Новоодеського району відповідно до природно-сільськогосподарського районування є сільські ради з особливо цінними грунтами, середня НГО 1 га ріллі по яким складає близько 27 тисяч гривень – це найвищий показник за середній по Миколаївській області.

Про це повідомив голова Новоодеської РГА Роман Сташук в ході розмови про майбутню всеукраїнську нормативну грошову оцінку (НГО) земель сільгосппризначення.

Так, до березня 2017 року в Україні діяла Методика нормативної грошової оцінки земель, формула якої базувалася на даних оцінки земель 1995 року, яка щороку індексувалась. В свою чергу, дані 1995 року базувались на інформації 70-80-х років. Але ж за цей час агрохімічний склад грунтів суттєво змінився.

На початку 2017 року в дію вступила нова Методика нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, яка удосконалила формулу розрахунку, додавши до нього бал бонітету грунтів та актуалізувавши окремі дані, зокрема показники рентного доходу, тим самим зробивши НГО земель сільськогосподарського призначення більш адекватною українським реаліям.

– Відповідно до Податкового Кодексу, якщо технічна документація з нормативної грошової оцінки не розроблена в установленому Законом порядку, то в розрахунок податку за землю застосовується середня нормативна грошова оцінка 1 га ріллі по Миколаївській області, яка складає на сьогодні 26360,16 грн., і неважливо,чи то рілля, чи пасовища, – зазначає Сташук.

–  На території Новоодеського району відповідно до природо сільськогосподарського районування є сільські ради з особливо цінними грунтами, середня НГО 1 га ріллі по яким складає близько 27 тисяч гривень – це найвищий показник за середній по області. Тому, проведення загальнонаціональної нормативної грошової оцінки земель доцільне в частині збільшення надходжень до місцевих бюджетів від плати за землю, – резюмував голова районної адміністрації.

Источник: agro-yug.com.ua

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты