Криминал | 26 Августа, 2023

На Рівненщині вчителька жорстоко втопила у кар'єрі двох маленьких синів

Свежие новости: На Рівненщині вчителька жорстоко втопила у кар'єрі двох маленьких синів

На Рівненщині 42-річна мати втопила двох малолітніх синів у водоймі кар'єру. Дітям було шість та сім років.

Про це повідомили у пресслужбі Рівненської обласної прокуратури та відділу комунікації поліції.

Правоохоронці встановили, що інцидент стався 23 серпня, близько 11:00, у Варашському районі. Мати разом зі своїми синами пішла до місцевого кар'єру, щоб покупатися. Втім, кажуть у прокуратурі, вона вирішила позбавити дітей життя шляхом утоплення.

«Встановлено, що старшого сина жінка із застосуванням фізичного примусу занурила у воду та утримувала в такому положенні до моменту припинення ним опору. Вийшовши на берег, взяла за руку молодшого сина, повела його до дерев'яного помосту, під яким була значна глибина, і штовхнула у воду, знаючи, що той не вміє плавати. При цьому стояла на тому ж помості та спостерігала неминучість утоплення», - йдеться у повідомленні прокуратури.

Незабаром до водоймища прибіг 37-річний батько дітей. Одного з синів він зумів дістати самотужки. Втім, реанімаційні заходи не допомогли врятувати хлопчика. Іншу загиблу дитину дістали водолази.

У поліції повідомили, що жінку затримали. У скоєному горе-мати зізналася. Нині вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання. Жінці повідомили про підозру в умисному вбивстві своїх дітей. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від десяти до 15 років або довічно. Вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу.

Тим часом видання Суспільне пише, що трагедія сталася у селі Сопачів. За словами старости села Сергія Бойко, який допомагав реанімувати дитину, жінка вела себе неадекватно.

«Вона сиділа, тупо посміхалася. Видно, що геть поїхав дах. Ми її просили: скажи, де друга дитина? Вона не казала спочатку. Потім розповіла, що кинула її далі», - згадує Бойко.

Зазначається, що мати дітей до грудня 2022-го працювала вчителькою англійської мови у місцевому ліцеї. Шість років перебувала у декреті, але після виходу на роботу звільнилася. 

«Медична книжка була завірена, була печатка "допущено до роботи", все. Без медкнижки ми б не могли її допустити до праці. Я не лікар і не знаю... Коли ми з нею спілкувалися, вона сказала, що не може працювати, що у неї немає сил, з усім цим не справляється, і написала заяву на звільнення за власним бажанням», - розповів директор навчального закладу Василь Савчук.

Першого вересня 6-річний Михайло та 7-річний Даніїл мали йти до першого класу цього ліцею. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости