Криминал | 10 Апреля, 2023

На Одещині затримали зрадника, який «полював» на HIMARS та розвідував склади з боєприпасами ЗСУ

Свежие новости: На Одещині затримали зрадника, який «полював» на HIMARS та розвідував склади з боєприпасами ЗСУ

Служба безпеки України затримала зрадника, який розвідував українські склади з боєприпасами та «полював» на HIMARS.

Агентом російських спецслужб виявився строковик однієї з бригад Військово-морських сил ЗСУ, який був завербований ворогом після початку великої війни, повідомляє СБУ.

 

Зрадник працював від псевдонімом «Кримчанин». Він приховано знімав місця дислокації штабу, бойової техніки та складів з ракетно-артилерійським озброєнням озброєнням однієї з військових частин регіону, а також намагався виявити позиції HIMARS.

Усі дані він намагався передати своєму російському «куратору» через анонімний месенджер у вигляді позначок на електронних картах. Для маскування зрадник часто змінював сім-картки на власному мобільному телефоні. Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження та затримали його під час виконання ним розвідувального завдання.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили затриманому про підозру за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою. 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости