Криминал | Николаев, 10 Апреля, 2023

На Миколаївщині незаконно віддали землі на 6 мільйонів

Свежие новости: На Миколаївщині незаконно віддали землі на 6 мільйонів

Миколаївська обласна прокуратура вимагає повернути у власність територіальної громади земельну ділянку природно-заповідного фонду вартістю понад 6 млн грн.

Про це повідомляє пресслужба прокуратури.

Зазначається, що Казанківським районним судом відкрито провадження. Від фізичної особи – орендаря хочуть повернення територіальній громаді земельної ділянки площею 2 га.

Встановлено, що у 2020 році Казанківська селищна рада незаконно передала у приватну власність для ведення особистого сільського господарства земельну ділянку, на якій, зокрема, розташований об'єкт природно-заповідного фонду – ландшафтний заказник місцевого значення «Лагодівський».

Згідно зі статтею 83 Земельного кодексу України, землі під об'єктами природно-заповідного фонду належать до земель комунальної власності і не можуть передаватись у приватну власність. У зв'язку з цим прокурор з метою захисту інтересів держави подав позов до суду, його розгляд триває.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости