Экономика | Березанка, 27 Января, 2021

На Миколаївщині завершується спорудження сонячної електростанції

Свежие новости: На Миколаївщині завершується спорудження сонячної електростанції На Миколаївщині завершується спорудження сонячної електростанції

В Миколаївській області завершується реалізація проєкту з будівництва сонячної електростанції (СЕС) "Прогресівка" потужністю 148 МВт (с.Прогресівка Миколаївська обл. Березанський район) норвезької компанії Scatec Solar. Про це повідомляє пресслужба Миколаївської обласної державної адміністрації.

Аби узгодити всі необхідні моменти на етапі підготовки введення її в експлуатацію заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Ігор Кузьмін у вівторок, 26 січня, запросив до діалогу з представниками компанії – інвестора спеціалістів управління архітектури та містобудування облдержадміністрації, державної архітектурно – будівельної інспекції в Миколаївській області.

«Це питання принципове. Якщо є відповідність проєкту, дотримані всі технічні вимоги ми не повинні шукати дрібниці. Рухаємося в межах правового поля. Інвестор зайшов в регіон і повинен бути впевненим у завершенні розпочатого будівництва», -наголосив в ході зустрічі заступник голови облдержадміністрації.

Нагадаємо, інвестиції норвезької Scatec Solar в будівництво сонячної електростанції (СЕС) потужністю 150 МВт в Миколаївській області складають EUR180 млн. Рамкові угоди щодо участі норвезьких розробників в будівництві сонячних і вітряних електростанцій в Україні було підписано в ході Українсько-норвезького бізнес-форуму в Осло 2019 року. Станція, розташована на півдні України, буде забезпечувати енергією близько 76 000 домогосподарств.

 

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты