Криминал | Николаев, 7 Ноября, 2023

На Миколаївщині затримали групу, яку виготовляла та продавала наркотики

Свежие новости: На Миколаївщині затримали групу, яку виготовляла та продавала наркотики

У Миколаївській області поліція та СБУ затримали членів організованої злочинної групи, яка виготовляла та збувала психотропи.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі та поліції.

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що 39-річна мешканка Южноукраїнська запропонувала 36-річній знайомій та трьом знайомим чоловікам, віком 32 до 52 років, разом зайнятись виготовленням та продажем небезпечної психотропної речовини – PVP.

Організаторка займалась придбанням обладнання, прекурсорів та інших складових, необхідних для виготовлення психотропної речовини, також для обладнання лабораторії із виготовлення наркозасобів підшукала житлове приміщення в одному із сіл Арбузинської громади. Там інші учасники злочинної групи виготовляли синтетичний наркотик та у подальшому збували на території Южноукраїнська і Вознесенського району.

У ході проведення санкціонованого обшуку приміщення, де виготовлявся психотроп, правоохоронці вилучили близько 100 грамів синтетичного наркозасобу PVP, медичний шприц об’ємом 20 мл з рідиною світлокоричневого кольору, а також прекурсори та інші необхідні речовини для виготовлення психотропної речовини.

За місцями мешкання фігурантів поліцейські вилучили пристрій для вживання наркотичних речовин, таблетки без маркування у zip-пакеті, лампи накалювання із залишками наркоречовини, шприці, фрагмент паперу фольги, зіп-пакет та дзеркало із залишками та нашаруваннями порошкоподібної речовини та мобільні телефони.

Все вилучене направлено на експертне дослідження.

Слідчі затримали усіх фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Зловмисникам повідомили зловмисникам про підозру за ч. 3 ст. 307 КК України, а саме - незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів, вчинені організованою групою в особливо великих розмірах.

Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна.

Суд обрав їм запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Триває досудове розслідування.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости