Общество | Николаев, 4 Августа, 2023

На Миколаївщині та Вінниці стартує тритижневе навчання кандидатів у помічники ветеранів

Свежие новости: На Миколаївщині та Вінниці стартує тритижневе навчання кандидатів у помічники ветеранів

Триває процес підготовки учасників експериментального проєкту Мінветеранів із запровадження в Україні інституту помічника ветерана. Наразі у Вінницькій та Миколаївських областях формуються перші дві навчальні групи кандидатів у помічники, які за кілька днів розпочнуть навчання у Центрах ветеранського розвитку, роботу яких уже запущено.

Про це повідомила директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Мінветеранів Світлана Березіна.

"Розпочинається третій рівень відбору кандидатів у помічники ветеранів. Із осіб, які успішно пройшли тестування та співбесіди у пілотних громадах, завершується формування перших навчальних груп у Вінницький та Миколаївських областях. Невдовзі вони розпочнуть фахове навчання у Центрах ветеранського розвитку, які створено на базах місцевих провідних ЗВО. У Вінниці — це 24 особи, у Миколаєві — 29. Навчання триватиме три тижні. Потім кандидати складатимуть заліки та за їх підсумками отримають відповідні сертифікати. Далі триватиме їхнє працевлаштування у сервісних офісах громад, що беруть участь у експерименті, та закріплення ветеранів за своїм помічником. Тобто вже наприкінці серпня перші помічники за принципом "рівний з рівним" розпочнуть супровід наших Захисників та Захисниць на шляху переходу від військової служби до цивільного життя", — розповіла Світлана Березіна.

Як відомо, за підтримки ПРООН в Україні та Європейського Союзу Мінветеранів провело навчання для тренерської команди майбутніх помічників ветерана. Тренінг проводився для науковців і викладачів Національного університету "Львівська політехніка", Університету митної справи та фінансів (м. Дніпро), Вінницького національного технічного університету, Чорноморського національного університету імені Петра Могили (м. Миколаїв). Помічників навчатимуть у Центрах ветеранського розвитку, створених на базі цих вишів за ініціативи Мінветеранів.

Прийом заяв від кандидатів на посаду помічника ветерана ще триває. Подати заяву в електронній формі на участь у конкурсі можно винятково через інформаційний портал Е-ветеран.

Активно працюють канали інформаційної підтримки процесу набору помічників ветеранів. На ваші запитання очікують телефонні лінії інформаційної підтримки проєкту:

- Вінницька область — Інна — 063-230-27-58
- Дніпропетровська область — Наталія — 063-688-94-10
- Львівська область — Наталія — 063-230-25-60
- Миколаївська область — Валерій — 097-441-61-04

А також у форматі листування працює електронна пошта інформаційної підтримки: [email protected]

Докладніше про умови участі у проєкті та загалом його мету започаткування можна довідатися за посиланням.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости