Политика | Николаев, 24 Августа, 2023

На Миколаївщині селищну раду через суд змусили взяти на баланс греблю за ₴3,5 мільйони

Свежие новости: На Миколаївщині селищну раду через суд змусили взяти на баланс греблю за ₴3,5 мільйони

Миколаївський окружний адміністративний суд визнав протиправною бездіяльність та зобов’язав Єланецьку селищну раду вчинити дії, спрямовані на набуття права власності на безхазяйне майно – гідротехнічну споруду площею 550 квадратних метрів вартістю майже 3,5 мільйони гривень.

Про це повідомили у Миколаївській обласній прокуратурі.

Встановлено, що на території Єланецької громади знаходиться гідротехнічна споруда, інформація про власника якої відсутня, однак селищною радою це питання залишено без належної уваги, що створює передумови для зловживань при експлуатації та розпорядженні нерухомістю, а також небезпеку для життя населення у разі надзвичайних ситуацій.

Зазначається, що набуття територіальною громадою права на зазначений об’єкт дасть можливість вирішувати питання збереження водних об'єктів для загального та спеціального водокористування, надавати в оренду шляхом укладення договорів оренди нерухомого майна, забезпечивши збереження та належну експлуатацію гідротехнічних споруд, запобігти виникненню надзвичайним ситуаціям пов’язаних з водним фактором, забезпечити безаварійний пропуск льодоходу, повені та паводків на водних об’єктах.

З огляду на зазначене, Вознесенська окружна прокуратура звернулась до суду з відповідним позовом, який задоволено у повному обсязі.

Мова йде про греблю біля села Велика Солона.

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости