Криминал | Николаев, 8 Мая, 2018

На Миколаївщині поліцейські вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

Свежие новости: На Миколаївщині поліцейські вилучили у місцевого мешканця зброю та боєприпаси

 

Чоловік зберігав у себе вдома газовий пістолет та патрони різного калібру, мовляв, що все дісталось йому від покійного батька. Відносно нього слідчі розпочали кримінальне провадження.

Про це повідомляє Відділ комунікації поліції Миколаївської області.

Поліцейськими Березанського відділення Очаківського відділу поліції була отримана інформація про те, що місцевий житель зберігає у себе вдома боєприпаси.

Отримавши дозвіл суду, правоохоронці провели обшук території домоволодіння 45-річного мешканця с. Коблево, в ході якого вилучили газовий пістолет «PERFECTA MOD55I» та 51 патрон калібру 5,6 мм та 5,45 мм. Домовласник пояснив, що зброя та набої дістались йому у спадок від батька.

Вилучене поліцейські направили на експертизу до Миколаївського НДЕКЦ МВС України.

Слідчі розпочали кримінальне провадження, попередньо, ознаками ч. 1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п’яти років. Очікуються результати експертиз.

Триває слідство.

Поліція попереджає громадян, що незаконне зберігання вогнепальної зброї є кримінальним злочином. Відповідно до ст. 263 Кримінального кодексу України – «носіння, зберігання, придбання, виготовлення, або збут вогнепальної зброї (окрім гладкоствольної), боєприпасів або вибухових речовин без передбаченого законом дозволу», карається позбавленням волі на строк до п’яти років. Разом з тим нагадуємо, що особи, які добровільно здали вказані предмети, що зберігались незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.

 

Наш депутат

  • Фото Эрик Григорян Эрик Григорян Григорян Эрик Юрьевич - депутат Южноукраинского городского совета Николаевской области, бизнесмен, более 10 лет занимается общественной работой.

Подписка на новости

Опрос

Мы рады представить Вам наш новый веб-сайт! оцените его.

Смотреть результаты